'Taiz'in kurtulması an meselesi'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Taiz'in kurtulması an meselesi'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Husi Ensarullah Hareketi ablukası altındaki Taiz'in kurtarılmasının an meselesi olduğunu söyledi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Husi Ensarullah Hareketi ablukası altındaki Taiz'in kurtarılmasının an meselesi olduğunu söyledi.

Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberine göre Hadi, Taiz Askeri Konseyi Başkanı Tuğgeneral Sadık Serhan ve Halk Direnişi Güçleri (HDG) komutanı Hammud el-Mihlafi ile telefonda görüşerek, Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlere karşı yürütülen askeri operasyonlar hakkında bilgi aldı.

"Taiz'in kurtulması an meselesi" diyen Hadi, kentteki ablukanın kaldırılması, devlet kurumlarının korunması, güvenlik ve istikrarın muhafazası için birlik olmanın gerekliliğine vurgu yaptı. 

Yemen'in üçüncü büyük kenti olan Taiz, aylardır Husiler ve Salih yanlısı güçler tarafından abluka altında tutuluyor. Taiz, Babu'l Mendeb Boğazı'na açılan coğrafi konumu ve geçen Temmuz ayında kurtarılan Aden, Lahic, Dali, Şebve ve Ebyen kentlerinin yer aldığı hat üzerinde yer almasıyla önem arz ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...