Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oğretmene engel kalkıyor

Düzenleyen:
Oğretmene engel kalkıyor

EĞİTİM Haberleri

MEB, engelli çocuğu bulunan öğretmenlerin, haftalık ders programları ile nöbetlerinin belirlenmesinde gün ve saat tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yaptırıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) 24 Kasım öğretmenler gününde engelli çocuğu bulunan öğretmenleri sevindirecek müjdeli bir haber geldi. Geçtiğimiz ay Bakanlık yöneticileri ile eğitimde yetkili sendika Eğitim Bir Sen yöneticileri arasında Kurum İdare Kurulu hoplantısı yapılmıştı. Toplantıda Eğitim Bir Sen, haftalık ders programlarının belirlenmesinde engelli çocuğu bulunan öğretmenlere gün ve saat tercihlerine göre öncelik verilmesi hususunda düzenleme yapılmasını istemişti. Bu talebi değerlendirmeye alan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ‘Engelli çocuğu bulunan öğretmenler’ konulu bir yazı gönderdi. Engelli çocuğu bulunan öğretmenlerin haftalık ders programları ile nöbetlerinin belirlenmesinde gün ve saat tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Müsteşar Tekin, bu kapsamda eğitim kurumlarında görev yapan bu öğretmenlere gerekli kolaylığın gösterilmesini istedi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ise “Engelli çocuğu bulunan öğretmenlerimiz artık çocuklarına daha nitelikli vakit ayırabilecek, vicdani sorumluluklarıyla görevleri arasında sıkışıp kalmaktan kurtulmuş olacaklar” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...