Huawei dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon şirketi oldu

Huawei dünyanın  en büyük ikinci akıllı  telefon şirketi oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Huawei 2018 yılının ikinci çeyreğinde Apple’ı geçerek Samsung’un ardından dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon şirketi oldu.

Bu başarının ardında Huawei’nin amiral gemisi P20 Pro’nun satışları etkili oldu. Huawei 2017 yılının ikinci çeyreğinde 38,4 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirirken, 2018 yılının ikinci çeyreğinde bu rakam 54,2 milyon adede çıktı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Orta ve Doğu Avrupa ile Nordik Bölgesi’nde kaydedilen büyüme ise yüzde 56 oldu. Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü Seth Wang yaptığı açıklamada “Bu etkileyici sonuç, devrim niteliğindeki Leica üçlü kamera ve 5x Hibrid Zoom özellikli gelişmiş kamera sistemi ile donatılmış, Huawei’nin yeni amiral gemisi P20 Pro’nun tanıtımıyla güçlü yapay zekâ teknolojisi ile desteklenen yenilikçi fotoğrafçılık özelliklerinin büyük katkısı ile elde edildi. Teknik özelliklerin ötesinde, telefon, kutup ışıklarından esinlenerek tasarlanan alacakaranalık renk seçeneği ve tasarımı ile alışılmamış bir görünüm sunarak da dikkatleri üzerinde topluyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...