Çocuklarımı ümmete emanet ediyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çocuklarımı ümmete emanet ediyorum

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimi sırasında Çengelköy’de hayatını kaybeden Halil Kantarcı’nın kardeşi Kadir Kantarcı anlatıyor:

Darbe girişimi sırasında Çengelköy’de hayatını kaybeden Halil Kantarcı’nın kardeşi Kadir Kantarcı anlatıyor: “15 Temmuz akşamı ağabeyim televizyondan darbe girişimini duyduktan sonra evinden çıkarak Çengelköy’e gitti. Yengemi birkaç defa aradıktan sonra bir daha ulaşamadık. Ağabeyim, o gece çocuklarını öpüp dışarı çıkıyor. Daha sonra jet ve patlama seslerinin duyulması üzerine yengem, kapıda, ‘Gitme’ diyor. Ağabeyim ise ‘Bana bir şey olacaksa evde de olur. Hakkını helal et’ diyor ve gidiyor. Ağabeyimin son sözü ‘Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Onları ümmete emanet ediyorum’ oldu. Ağabeyim ömrü boyunca darbecilerle savaştı. Paralel örgütün hakimleri, savcıları tarafından yargılandı. 10 sene cezaevinde yattı. İdam cezası aldı, sonra cezaevinden çıktı, daha sonra tekrar dava açıldı. Paralelcilerle sürekli savaş halindeydi ve kendi davası yolunda Allah’ın izniyle şehit oldu.”
Halil Kantarcı’nın babası Ali Kantarcı: “15 Temmuz’da Sivas’taydım. Bana oğlumun yaralandığı söylendi. Hemen apar topar İstanbul’a geldim. Oysa ki oğlum şehit olmuş ama bana söyleyememişler, yaralı demişler. Geride, 9 aylık, 2,5 yaşında ve 9 yaşında 3 yetim evlat bıraktı...”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...