Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbe girişimi gecesi TRT stüdyosunda neler oldu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Darbe girişimi gecesi TRT stüdyosunda neler oldu?

GÜNDEM Haberleri

TRT’nin düzenlediği bu sene ikincisi yapılan Geleceğin İletişimcileri yarışmasında Türkiye birincisi olan Sinan Şaşmaz, 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında TRT stüdyosunda yaşananları anlattı.

Yarışmada radyo dalında Türkiye birincisi Sinan Şaşmaz oldu. Aslen Kütahyalı olan Sinan Şaşmaz ödülün kendisini çok mutlu ettiğini belirterek duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:“TRT gibi meydanın temel yapı taşı olan bir kurumdan ödül almak benim için çok önemliydi. Uzun süren profesyonel çalışma temposunun ardından sonuç alabildik. Günlerce ekip arkadaşlarımla alın teri dökerek böylesine önemli bir ödülü elde edebildik. Kütahya’da var olan cevheri bir kez daha gözler önüne serdik. Bu ödül ne ilktir ne de son olacaktır. Çalışmaya ve ilerlemeye devam edeceğiz.”

 TRT ödül töreni askeri darbe girişiminin başladığı sıralarda halen devam ediyordu. Uçakların şehrin üzerinde alçak uçuş yapmaya başlamasıyla törende hareketli saatler yaşandı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ödül almak için gelen öğrenciler panik yaşadı. O anlarda TRT Arı Stüdyolarında ödül töreni salonunda bulunan Sinan Şaşmaz olayı şöyle aktardı:“Tören devam ederken uçak sesleri içeriye kadar geliyordu. Ne olduğunu anlamak için dışarıya çıktım. Dışarıda herkesin kaygılı gözlerle gökyüzündeki uçakları izlediğini gördüm.

TRT genel müdür Şenol Göka ve kurmaylarının telefonla görüştüğünü ve sürekli bilgi alıp verdiklerini gördüm. Ortamda inanılmaz bir gerginlik vardı. Aradan fazla zaman geçmeden törene katılan protokol törenden ayrılmaya başladı. Program zar zor tamamlandı. Bizleri acilen dışarıya çıkardılar. Minibüslerle otelimize götürüldük. O saatlerde TRT’nin asker tarafından ele geçirildiği haberi geldi. Ankara’ya giriş çıkışların yasaklandığını duyunca ihtiyaçlarımızı karşılamak için alışveriş merkezine gittik. Ne olduysa o anda oldu.

Çok yakınımızda bomba patladı. Camlar tuz buz oldu yerlere yattık. Panik içerisinde otele döndük ve sabaha kadar bomba ve silah sesleri ile geceyi geçirdik. Bombaların şiddetinden korunmak için camlara setler kurduk ve pencereden mümkün olduğunca uzak durarak koridorlarda yattık. Sabah olduğunda Ankara’dan ayrılmaya çalışıyorduk. Önceden aldığımız biletler iptal olduğundan yeni otobüs arayışındaydık. Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine ulaşabilmek için Ankara’dan Antalya bileti aldım. Afyon’da inerek Kütahya’ya geçtim. Daha sonra Tavşanlı’ya ulaşabildim. 15 ve 16 Temmuz günü hayatımda başarı ve hüznün günü olarak kalacak.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...