Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TRT radyosunda darbe bildirisi kesilerek Erdoğan'ın çağrısı yayınlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TRT radyosunda darbe bildirisi kesilerek Erdoğan'ın çağrısı yayınlandı

GÜNDEM Haberleri

TRT Ankara Radyosu Müdürü Güven, FETÖ’nün darbe girişimi akşamı, TRT spikerinin korsan bildiri okuduğu yayınını keserek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka "meydanlara çıkın" çağrısı yaptığı konuşmayı aktardI.Güven:"Ankara Radyosunda TRT’yi işgal eden grup tarafından bize ısrarla bildiriyi yayınlamamız talimatı geldi. Ben kabul etmedim. Bunun korsan yayın olduğunu düşündüm. Bunu spiker arkadaşın mimiklerinden tahmin ettim”

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu akşam, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Ankara Radyosunda, darbecilerin ısrarına rağmen "korsan bildiri" yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkililerinin "meydanlara çıkın" çağrıları yayınlandıTRT Ankara Radyosu Müdürü Merdan Güven,FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu akşam İstanbul Radyosunun yayınının kesilmesi nedeniyle tüm yayınların Ankara Radyosu tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Güven, "Ankara Radyosunda TRT’yi işgal eden grup tarafından bize ısrarla bildiriyi yayınlamamız talimatı geldi. Ben kabul etmedim. Bunun korsan yayın olduğunu düşündüm. Bunu spiker arkadaşın mimiklerinden tahmin ettim.” şeklinde konuştu.
TRT’de korsan bildiriyi okuyan spikerin mimiklerinin normal olmadığını, tedirginliğini gördüğünü aktaran Güven, “Kararımı aldıktan sonra ulaşabildiğim daire başkanlarımıza ve genel müdürümüze söyledim ve yayını kestim. Bilginiz olsun dedim, onlar da onayladılar.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN Türk televizyonundan halka seslendiği yayını, Ankara Radyosundan canlı verme kararı aldığını dile getiren Güven, “O kadar acele oldu ki televizyonun önüne mikrofon koyarak radyoda yayınladık. NTV, CNN Türk ve diğer kanallardan Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlarımızın konuşmalarını yayınladık.” dedi.Güven, askerliğini Güneydoğu’da yaptığını ve Kuzey Irak’ta askeri operasyona katıldığını belirterek, yayını kesme sırasında sakin ve hızlı karar almasının bu tecrübelere bağlı olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...