Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte şehidin son sözleri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
- Güncelleme:
İşte şehidin son sözleri

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şubat ayında PKK ile mücadele ederken gazi olan Ergüven, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan hava saldırısında "Vatanımı size bırakmayacağım şerefsiz hainler" dedikten sonra şehadet şerbetini içti. Şehidin ablası Ergüven: "Telefon açık kaldığında kardeşimin 'Vatanımı size bırakmayacağım şerefsiz hainler' diyerek bağırmasını duydum. Amiri olduğunu düşündüğüm bir kişinin de 'Oğlum, paşam, sakin ol, bu vatanı kimseye vermeyeceğiz" dediğini işittim"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde  şubat ayında terör örgütü PKK operasyonlarında yaralanarak gazi olan  Kahramanmaraşlı polis memuru Niyazi Ergüven, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan hava  saldırısında "Vatanımı size bırakmayacağım şerefsiz hainler" dedikten kısa bir  süre sonra şehit düştü.

    26 yaşında şehit düşen Ergüven'in Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde  yaşayan ablası Esme Ergüven,15 Temmuz gecesi  kardeşiyle en son kendisinin görüştüğünü söyledi.Darbe gecesi televizyonda Başbakan Binali Yıldırım'ı izlerken  Ankara'da saldırılar olduğunu öğrendiğini, bunun üzerine kardeşini telefonla  aradığını anlatan Ergüven, "Kardeşimle telefonla görüşürken çok değişik sesler  geldi. Kurşun sesleri, o havadaki gürültüler ve uçak sesleri... Durumunu sordum.  'Çok iyiyim merak etmeyin' dedi ama oradan halen kurşun, uçak ve helikopter  sesleri geliyordu." diye konuştu.Kardeşiyle konuşmalarının ardından telefonun bir süre açık kaldığını  dile getiren Ergüven, şöyle devam etti:"Telefon açık kaldığında kardeşimin 'Vatanımı size bırakmayacağım  şerefsiz hainler' diyerek bağırmasını duydum. Amiri olduğunu düşündüğüm bir  kişinin de 'Oğlum, paşam, sakin ol, bu vatanı kimseye vermeyeceğiz' dediğini  işittim. Kardeşimle zannediyorum şehadetinden 10 dakika önce konuşmuşum. Telefon  kapandı. Ondan sonra da ulaşamadık. Şehitlik mertebesine ulaşmış. Biz de gündüz  öğrendik."

  "Hainlerin asılmasını istiyorum"

    Anne Saadet Ergüven ise oğlunun 2 Şubat'ta Diyarbakır'ın Sur ilçesinde  PKK teröristlerle çıkan çatışmada ayağından yaralanarak gazi olduğunu belirterek  tedavisinin ardından 15 Temmuz'dan kısa bir süre önce oğlunu koklayarak tekrar  görevine gönderdiğini ifade etti.

    Oğlunun 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki  Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olduğunu aktaran Ergüven, "Yavrumu böyle  yaptıkları için bu hainlerin asılmasını istiyorum. Başka bir şey istemiyorum."  dedi.    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan tek  dileğinin hainlerin asılması olduğunu vurgulayan Ergüven, şunları söyledi:"Belki yavrum orada şehit olmasaydı belki ben de şimdi burada  olmayacaktım. Belki bayrağımızı indireceklerdi. Belki de namazımızı  kıldırtmayacaklardı. Belki de namusumuza el atacaklardı. Ülkesini seven bir  kadınım. Bütün acılarıma rağmen evlatlarım vatana feda olsun. Ben böyle bir evlat  yetiştirmişim ama kıymetini bilememişim. Ben yavrumla gurur duydum. Bu  Fetullahçılar bir şeytanmış. Allah o Amerika'dakini kahreylesin."Birlik ve beraberlik mesajları veren Ergüven, "Millet ve devlet olarak  biz bize yeteriz. Kimsenin bize gereği yok. Devletimiz o hainlere gereken dersi  versin. Bizim yavrularımız bayraklara sarılı geldi. Allah onları da cehennemin  dibine koysun." diye konuştu.

    "Çok şükür evladımız vatan için şehit oldu"

    Baba İsmet Ergüven de oğlunun devleti ve milletine sadık bir özel  harekatçı olduğunu anlattı.Türk askerinin hain olamayacağına işaret eden Ergüven, "Peygamberin  askeri bunlar. Bunların içine sızmış hain ve şerefsizler çıktı. Biz geçmişte 1960  ve 1980 ihtilalini biliyoruz. Ne darbeler ve muhtıralar gördük ama bunlar kadar  şerefsizini görmedik. Bu kadar hain olacaklarını kimse tahmin etmiyordu."  değerlendirmesini yaptı.

    Baba Ergüven, şunları kaydetti:

    "Devletimiz ve milletimiz bir olacak, bu hainlere fırsat vermeyeceğiz.  Çok şükür evladımız vatan için şehit oldu. Biz vatanımız, bayrağımız ve dinimiz  için yaşarız. Başka alternatifimiz yok. Oğlum önce Sur'da yaralandı, gazi oldu  ama ben şehitler olduğu için sevinemedim. Allah böyle layık görmüş bizden de buna  razı olmak düşer. Milletimiz, bu şerefsiz, namussuz ve vatan hainlerine gereken  dersi versin. Bunlar nasıl bir insan ki kendi milletine, askerine, polisine ve  Meclis'ine bomba yağdırıyorlar? Milletimiz artık bunlara destek olmasın."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...