Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sebepsiz ağrıların kaynağı bu hastalık

Sebepsiz ağrıların kaynağı bu hastalık

SAĞLIK Haberleri

Yaygın kas ağrıları, bitkinlik, uyku düzensizlikleri ve tuvalet alışkanlıklarındaki değişiklikler en sık rastlanan şikayetler.

Özellikle yoğun stres altındaki kadınlarda ve genç erişkin grupta görülen fıbrömiyalji, genel belirtileri nedeniyle çoğunlukla başka hastalıklarla karıştırılıyor. Sebebi kesin olarak bilinmemekle birlikte stres, kaygı, depresyon, dinlenilemeyen uyku, bazı romatizmal ve hormonal hastalıklarla ilişkili olabileceği düşünülen fibromiyaljinin belirtisi olarak gösteriliyor.Fibromiyaljinin hayatı derinden etkilediği için günlük hayat kalitesini ve iş verimini düşürdüğünü söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Gülsen, "Fibromiyalji hastaları genellikle kendilerini yorgun hisseder ve yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, bitkinlik, halsizlik, uyku düzensizlikleri, bazen de spastik kolit dediğimiz tuvalete çıkma problemleri görülür. Aşırı egzersiz, ağır sporlar yapmak, hareketsizlik, soğuk ve nemli havalar, psikolojik stres ağrıları arttırır. Doğru teşhisle hastalığın kontrol altına alınması ve tedavi edilmesi mümkündür" dedi. Fibromiyalji'nin özellikle menopoz döneminde arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Gülsen, "Ayrıca uyku bozukluğu olan, uzun süre aynı pozisyonda ve bilgisayar başında çalışan kadınlarda sıkça rastlanıyor. Fibromiyalji rahatsızlığı olan kişi genellikle mükemmeliyetçidir" diye konuştu. Kadınlarda değişen hormonal durumun (adet dönemleri, menopoz) ortaya çıkardığı stres, kaygı bu rahatsızlığı daha yoğun hissettirir" dedi.
Ziyneti Kocabıyık - TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...