Egemen Bağış, 'Türkiye'ye dil uzatmak kimsenin haddi değil'

/ Kaynak: İHA
Egemen Bağış, 'Türkiye'ye dil uzatmak kimsenin haddi değil'

Politika Haberleri  / İHA

Egemen Bağış, "Artık Türkiye'ye dil uzatmak kimsenin haddi değil. Çünkü karşılarında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği var" dedi.

AB Bakanı Bağış, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle yemekli toplantıya katıldı. Yemek öncesi açıklama yapan Bakan Bağış, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin önemine vurgu yaparak, "Türkiye çıkarması çok bereketli olacak. Diğer Bakanlarımızın ilgisi var. Avrupa'da da farkınızı fark ettirmeye başladınız. Geçen seçimlerdeki Almanya'daki kardeşlerimizin, yaşayan Türk toplumunun seçimlerde oy kullanma oranı yüzde 70 üzerinde bir artışla kapattınız. Bu da bizim demokratik haklarımızı kullanma adına bu güne kadar yaptığımız en önemli, en cesur adımlardan, hamlelerden bir tanesidir" şeklinde konuştu.İslamofobi, karşı mücadele içerisinde olunması gerektiğini söyleyen Bakan Bağış, "Çok daha büyük sorumluluklarınız var. İslamofobi denen ayrımcılığa karşı en büyük mücadeleyi sizler veriyorsunuz. Gerçekten şuanda ötekileştirme, antisemitizm sonrası yeni çıkan bir hastalık İslamofobi. Ve Avrupa'nın her yerinde tüm kardeşlerimiz için, hepimiz için önemli bir sorun. Buna karşı mücadele de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği muazzam bir performans ortaya koyuyor. Hem genel merkezin hem de diğer Avrupa'daki şubelerin çalışmalarını yakından takip ediyorum" dedi.Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin bir kolunun da ticareti geliştirmek olduğunu ifade eden Bakan Bağış, şunları söyledi:"Bu gün Avrupa Birliği ülkelerde yaşayan 6 milyon Türkiye asıllı kardeşimiz var. Bu rakam üyesi olmaya çalıştığımız AB üye devletlerinin birçoğunun toplam nüfusundan daha fazla. Demek ki biz Avrupa Birliğine girmişiz. Sizler aracılığınız ile girmişiz. Avrupa bizim için çok önemli bir ticari platform, bugün ülkemize gelen yatırımın büyük bir kısmı Avrupa Birliği ülkelerden geliyor. Ülkemize gelen yeni teknolojilerin nerdeyse yüzde 90 AB ülkelerinden geliyor. Ülkemize gelen turistlerin yarısından fazlası AB üye ülkelerden geliyor. O yüzden sizlerle farklı kulvarımızda var. Türkiye'nin Avrupa Birliğiyle ticari ilişkileri geliştirmek."
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin, Avrupa'nın gür sesi olduğunu belirten Bakan Bağış, "Katıldığım toplantılarda bir kez daha gösterdiniz ki Türkiye' de Avrupa'da gür bir sesi var. Artık Türkiye'ye dil uzatmak kimsenin haddi değil. Çünkü karşılarında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) var" dedi.
Bakan Bağış'ın açıklamasının ardından yemek basına kapalı olarak devam etti. nbsp;
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...