Sanayide 10 senelik eylem planı tamam

Sanayide 10 senelik eylem planı tamam

Ekonomi Haberleri

2023 hedeflerine doğru ilerlerken; nanoteknoloji, genetik, uzay, nükleer gibi alanlar öne çıkacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, geçtiğimiz hafta düzenlenen 3. Sanayi Şurası'nda Türk sanayisini 2023 yılına taşıyacak önemli kararların alındığını açıkladı. Türkiye'nin uluslararası rekabette öne çıkabileceği güçlü sektörlerin teşvik edilmesi kararı alındığını söyleyen Ergün, "Sanayi üretiminde önümüzdeki 10 yıl içinde yüksek teknolojiye doğru geçişi başarmamız gerekiyor" dedi. İşte sanayiyi 2023'e taşıyacak kararlar: nbsp;
gt; Yurtdışında doktorasını tamamlamış ve öncelikli alanlarda sanayi tecrübesi olan araştırmacıların Türkiye'ye getirilmesi için gerekli destek verilecek.
gt; Kamu desteğiyle yurtdışına gönderilecek lisansüstü öğrencilerinin çalışma alanları, ülkemiz ihtiyaçlarına göre belirlenecek.
gt; Devlet desteklerinde, istihdam sağlayan veya yüksek katma değerli sektörlere göre öncelik verilecek.
gt; Yatırım ihtiyaçlarını ve imkânlarını gösteren bir yatırım haritası oluşturulacak ve güncel tutulacak.
gt; Kamu alımlarında "çevreci enerji verimliliği"ni ön plana çıkaran ürünler tercih edilecek, "yeşil satın alma" yönünde uygulamalar artırılacak.
gt; Teknolojik şirketlerin işlem gördüğü bir teknoloji borsası oluşturulacak
gt; Türkiye'nin meslek haritaları oluşturulacak ve bu çerçevede istihdam politikaları belirlenecek.
gt; Eğitim sistemi; bilişim, biyoteknoloji, nanoteknoloji, genetik, robotik, yapay zeka, hava, uzay ve savunma teknolojileri, organik tarım, yenilenebilir enerji, yeşil teknolojiler, nükleer teknoloji gibi geleceğin fırsat alanlarına adapte edilecek.
Cenk Esen ANKARA
TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...