Milyonlarca kredi kartı sahibine kritik uyarı

Milyonlarca kredi kartı sahibine kritik uyarı

Ekonomi Haberleri

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Hesaplarınızı mutlaka kontrol edin, kartınız kopyalanmış olabilir...

Şikayetvar'ın haberine göre, kredi kartı dolandırıcılığı vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. En tehlikeli dolandırıcılık olan "Kredi kartı kopyalama" sistemi her geçen gün artıyor. Kartlarının kopyalandığını günler sonra öğrenen kullanıcılar tüm işlemlere rağmen kart bilgileri gerçek olduğundan dolandırıcılığı ispat edemiyor. Gelen şikayetlere göre dolandırıcılar kart bilgilerine en kolay internet sitelerinden ulaşıyor. Kişisel bilgilerin güvenilir olmayan sitelere verilmemesi gerekiyor. "Telefonuma gelen SMS ile kredi kartımdan 661,45 TL çekim yapıldığını gördüm. O an kartımın da yanımda olmasına rağmen, bilgim dışında yurt dışında nakit çekim işlemi gerçekleştiğini öğrendim. Kartımın kopyalandığını ve bloke edildiğini ben çağrı merkezini aradığımda öğreniyorum maalesef. Bırakın yurt dışına çıkmayı benim pasaportum bile yok."

"KARTIM ATM'DE KOPYALANDI"

"9 Aylık hamileyim ve ATM kartım kopyalandı ve 8.900 TL artık hesabımda yok kendi param için 45 gün ile 180 gün arası beklemem gerektiği söyleniyor. İnsan kendi parasını bu kadar süre neden bekler?

Bankanın güvenlik eksikliğinin cezasını bizlerin çekmesi ne kadar doğru? Yaklaşık 10 gün sonra doğum yapacağım ve doğum param olan 8.900 TL'yi almak için mücadele etmek zorundayım. Doğmamış çocuğumun rızkını istiyorum fakat işi yokuşa sürüyor."

"BANKALAR YARDIMCI OLMUYOR"

"Kartım kopyalanarak hesabımdan para çekilmiş. Bir firmadan alışveriş yapılarak, hesabımdaki tüm nakit ve limiti boşaltılmış. Günler sonra farkına vardım. Bankanın 444'lü numarasını aradım. Genel merkeze faks çekmemi söylediler, hemen o akşam faks çektim.

Daha sonra bankayı tekrar aradım faksımın ulaşıp ulaşmadığını sordum cevap vermediler.3 gün sonra, olayı detaylı anlatan bir faks daha çektim, telefonla tekrar aradım. Yardımcı olan kimse yok, hem mağdurum hem de muhatap bulamıyorum. Ne bu rezalet?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...