Bülent Arınç, 'İnsanları rahatsız edecek hiçbir çalışma yapmadık'

/ Kaynak: AA
Bülent Arınç, 'İnsanları rahatsız edecek hiçbir çalışma yapmadık'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlığıyla bir gazetede yer verilen habere ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da bir otelde katıldığı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dershanelerle ilgili kararın, 2004 yılındaki bir MGK toplantısında alındığına yönelik iddiaya yer verilen haberi, kente gelirken uçakta okuduğunu söyledi. MGK toplantılarına 2009'un mayıs ayından itibaren katıldığını belirten Arınç, şöyle devam etti: "Anılan tarihte eğer böyle bir MGK kararı varsa ki bunlar gizlidir, gazete bunu nasıl başlık yapmıştır? Bunu bilemem. Gazeteciler, haber kaynaklarını da pek söylemez. Bu 2004'te olduysa o tarihte ben Meclis Başkanıydım. Meclis başkanları, MGK'da temsil edilmez hatta MGK Kanununda yapılan daha sonraki anayasal değişikliklerle üye sayısı artırıldı. Bütün başbakan yardımcılarının girmesi mümkün oldu. Bakanlık sayısı da artırıldı. Yani sivil ve asker dengesi üzerinde durulmak istenirken daha sonra 2006'dan itibaren üye profili de değişmiş oldu. Bu karar doğru mudur, yanlış mıdır? Bunu bilemem; birincisi o toplantıda olmadığım için, ikincisi araştırma ihtiyacı henüz duymadım." Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı olduğunu hatırlatan Arınç, belki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, doğrudan kendisini ilgilendirdiği için bu konuda bir açıklama yapabileceğini, belki de başka arkadaşlarının buna ilişkin sözleri olabileceğini anlattı.
"Bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırdık"
Partisinin iktidarı döneminde şimdiye kadar gerçekleştirilen MGK toplantılarını anımsatan Arınç, şunları kaydetti:
"2004'ü bırakın, biz 2002 sonunda AK Parti olarak iktidara geldik. 11'inci yılımıza girdik. 11 yılda bu MGK'da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbiri gerçekleşmediği gibi bunun tam aksine dindarları, dini toplulukları, bireysel olarak insanları rahatsız edecek, onları takip altına alacak, onlarla ilgili olumsuz birtakım çalışmalar yapacak hiçbir şey yapmadık. Aksine bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. Eskiden 'Kırmızı Kitap' diye bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde irtica bir iç tehdit olarak görülürken AK Parti hükümetleri döneminde bu tamamen kabul edilmedi. Şimdi Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde irticayı bir tehdit olmaktan çıkaran bir hükümet, böyle yazılı olduğu şekilde bir şey yapmış olsun. 11 seneden beri yaptıklarımız ortadadır. Hiç kimseden en ufak bir şikayet gelmemiştir. Türkiye'de yaşanan son gelişmeler de dindar insanlarla dindar olmayan insanlar arasında hiçbir ayrımcılık yapılmadığını, birilerinin farazi olarak kabul ettiği düşmanlıkların tamamen ortadan kalktığını gösteriyor. Dolayısıyla böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece hükümete tavsiye edilmiş olabilir, hükümet de böyle bir tavsiyeyi kesinlikle yerine getirmemiştir. Taraf gazetesi bunu nereden temin etti, böyle bir şeyi niçin başlığa çıkardı, bunun son gelişmelerle bir yakın ilgisi var mıdır, yok mudur? Bunu da kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir." Ayrımcılıklar karşısında 11-12 yönetmeliği geçersiz saydıklarını, genelgeleri ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Arınç, bunlara tanıklık eden bir başbakan yardımcısı olarak haberde iddia edildiği gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.
"Birileri onu 'hakaret makinesi' olarak kullanmak istiyor"
Bir gazeteci, Arınç'a, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahale etmesine ilişkin düşüncelerini sordu. Bunun üzerine Arınç, şöyle konuştu: "Yapılan işi görüp de 'Kamer Genç haklıdır' diyecek, aklından zoru olan bir insanı düşünemiyorum. Bu çok büyük bir saygısızlıktır ama bu insanın karakterinde bu var. Sadece hanımefendilere karşı değil, düşman bellediği, özellikle AK Partililerden kim olursa olsun, her yerde, her fırsatta hakaret etmeyi kendisine görev sayar. Bu, çarpık bir ruh halidir, klinik bir vakadır. Kendisiyle geçmişte davalı olmuş ve kendisine tazminat ödemiş bir insan olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; kenarda köşede biraz haram para olsaydı onu tazminat karşılığı kendisine ödemek için size çok şeyler söyleyebilirdim ama sadece maaşım var, o da helal para. Başka ne söyleyebilirim. Allah ona akıl versin, izan versin, biraz utanma duygusu versin. Başka ne söyleyeyim. O kişi hakkında herkes bunları söyler. Kimisi kapalı yerde söyler, kimisi açık yerde söyler ama aslında yapılması gereken bir tek şey var; o da partisinin, onun hakkında bu tür sözlere, bu tür hakaretlere razı olmadığını ifade etmesi gerekir. Partiden atmayacaklarını biliyorum. Çünkü birileri onu AK Parti'ye karşı bir hakaret makinesi olarak kullanmak istiyor. Ondan başka da bu işe hazır bir ikinci insan bulamazsınız ama bir ana muhalefet partisine böyle bir milletvekili yakışmıyor. Umarım gereğini, en azından kulağını çekerek yaparlar."
''Yeni parti kurulma iddiaları"
Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Yeni parti kurulma iddiaları var, hatta sizin de adınız geçiyor, bu konuda ne söyleyeceksiniz?' sorusu üzerine de ''Bu, saçma sapan bir şey. Ama bakarsınız Bursa'dan böyle bir şey, böyle bir oluşum yaparlar. Yani bu gazetelerde yazılanlara, çizilenlere bakarsan buradan her şey yapılabilir. Ama bereket ki, bunları yazanları da kimse okumuyor ve kıymet vermiyor. Biz çok şükür siyasi çizgisi belli olan insanlarız. Düşe kalka geldik ama dosdoğru geldik. Bizden bir şey beklemesinler'' dedi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...