Meteoroloji'den İstanbullulara kar uyarısı

Meteoroloji'den İstanbullulara kar uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji yetkilileri, İstanbul'da yarın havanın daha da soğumasıyla kar yağışının artabileceğini belirtti. Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor!

Kartal'da yüksek kesimlerde evlerin çatıları ve ormanlık alan beyaza büründü. Bazı vatandaşlar, kar topu oynadı. Öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda, gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı nın kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede 6 ila 10 derece olmak üzere azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle batı ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvetle, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Rize'nin yüksek kesimleri, Artvin, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...