BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Toz krem şantiyi sütle katılaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldırın. Yumurta sarısı, yumurta, 2 yemek kaşığı bal ve bir tutam tuzu sıcak benmaride mikser ile kremalaşana kadar çırpın. Sonra soğuk benmariye alıp soğuyana kadar çırpmaya devam edin.



Müslili parfe MALZEME: Bir su bardağı süt, 2 paket toz krem şanti (yarım litre süt için), 2 yumurta sarısı, bir adet yumurta, 3 yemek kaşığı bal, tuz, 50 gram kuru üzüm, 125 gram çikolatalı müsli, 3 adet portakal, bir tatlı kaşığı nişasta. HAZIRLANIŞI: Toz krem şantiyi sütle katılaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldırın. Yumurta sarısı, yumurta, 2 yemek kaşığı bal ve bir tutam tuzu sıcak benmaride mikser ile kremalaşana kadar çırpın. Sonra soğuk benmariye alıp soğuyana kadar çırpmaya devam edin. Krem şanti, üzüm ve 100 gram müsliyi çırpmadan yumurtalı karışıma ilave edip hafifçe karıştırın. Dikdörtgen bir kaba boşaltın ve en az 2 saat buzlukta bekletin. Bir portakalın suyunu sıkın, diğerlerini derince soyarak beyaz kısımlarını tamamen kesip dilimlere ayırın. Nişastayı 3 yemek kaşığı portakal suyu ile karıştırın, geri kalan portakal suyu ile kalan balı karıştırın. Nişastayı ilave edip bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Parfeyi kalıptan çıkarın, dilim dilim kesin sos ve portakal dilimleri ile süsleyip tabaklara yerleştirin, üzerine kalan müsliyi serpiştirin. Müsli: Kahvaltıda soğuk veya sıcak sütle karıştırılarak yenen kuru meyveli, çikolatalı, fındık ve fıstıklı yulaf ezmesidir. Hazırı karıştırılmış olarak satılır.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 86072
    % 1.74
  • 6.0742
    % -0.37
  • 6.8075
    % -0.15
  • 7.7293
    % 0.17
  • 251.383
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT