Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mancini'den İtalyan medyasına Juventus açıklaması

Mancini'den İtalyan medyasına Juventus açıklaması

SPOR Haberleri

Mancini'den İtalyan medyasına Juventus açıklaması

Roberto Mancini İtalyan medyasına önemli açıklamalarda bulundu... Juventus'u yenmenin kolay olmayacağını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, kendi sahalarında oynamalarının büyük bir avantaj olacağını ifade etti. Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, salı günkü rakipler Juventus'un büyük bir takım olduğunu ancak kendilerinin de evlerinde oynama avantajına sahip olduklarını belirtti. Sarı-kırmızılı takımın İtalyan çalıştırıcısı, 10 Aralık Salı günü İstanbul'da oynayacakları kritik Juventus maçı öncesi, bu takıma yakınlığıyla bilinen Tuttosport gazetesine konuştu. "Devler Ligi"inde bugüne kadar yaptıkları iyi işler neticesinde bugün turu geçme mücadelesi verebildiklerini anlatan Mancini, "Benim İstanbul'a gelişimin üstünden sadece iki gün geçtikten sonra çıktığım ilk maçtı Juventus ile deplasmanda oynadığımız maç. Bu özel bir maçtı. Torino'da çıkarttığımız iyi mücadele sayesinde bugün halen yükselme şansımız sürüyor" dedi.
Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkabilmeleri için evlerinde oynayacakları bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiği hatırlatılarak, nasıl oynamaları gerektiği sorulan Mancini, "Ciddiyet içinde, gerilmeden, şüphe etmeden oyunumuzu oynamalıyız. Salı günü, sahaya indiğimizde ilk yapmamız gereken, elimizdeki şansları bilerek oynamak olmalı. Evimizde oynuyoruz bu bir avantaj. Bu bir futbol maçı, her şey olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
"Juventus'un büyük bir takım olduğunu biliyoruz ve onları yenmek zor olacaktır" ifadesini kullanan Roberto Mancini, ilk maçta olduğu gibi biraz şans, biraz kalite ve dikkatle bir üst tura yükselmek için oynayabileceklerini belirtti.
Juventus kalecisi Gianluigi Buffon'un maçta çekindikleri 3 şeyi, "sarı-kırmızılıların başarılı bir teknik adama sahip olması, takımda pek çok uluslararası düzeyde oyuncunun bulunması ve İstanbul'da Galatasaraylı taraftarların yaşattığı ambiyans" olarak saydığı hatırlatılması ve kendisini endişendiren şeyin ne olduğu sorusuna İtalyan teknik adam, "Juventus'un avantajı, onlara beraberliğin de yetiyor olması. Onlara büyük saygı duyuyoruz. Avrupa'nın büyük takımlarından biri. Her sene de gelişiyorlar dolayısıyla bu maçın da zor olacağını söyleyebilirim. Buffon'un da dediği gibi, büyük bir taraftarımız var. Gerçekten olağanüstüler. İnanıyorum ki bu önemli maçta bize yardım edeceklerdir" yanıtını verdi. Mancini, meslektaşı Antonio Conte yönetimindeki Juventus'un, bu yıl bir kez daha Serie A şampiyonluğunu kazanabileceğini ifade ederek, İtalya'nın en güçlü takımı olarak kalmaya devam edeceğini de dile getirdi.
"PIRLO ÖNEMLİ AMA"
Juventus'ta Andrea Pirlo'nun sakatlığı sebebiyle oynayamayacağı anımsatılan Mancini, emektar orta saha oyuncusunun çok önemli bir futbolcu olduğunun altını çizerek, "Pirlo olmasa da onlar Vidal, Marchisio ve Pogba gibi oyunculara sahipler. Öyle görünüyor ki hiç fena bir orta saha değil" ifadesini kullandı.
Siyah-beyazlı takımın genç Fransız yıldızı Paul Pogba'yı beğenip beğenmediği sorusunu da İtalyan çalıştırıcı, "Gerçekten çok beğeniyorum. Çok iyi bir oyuncu öyle ki, büyük bir potansiyeli olduğunu gösteriyor. 2 yıl önce o, Juve'ye gitmeden biz onu Manchester City'e bedelsiz alabilirdik. Samimi olmak gerekirse hangi nedenle onu almadık bilmiyorum" şeklinde cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...