Başbakan Erdoğan'dan öğrencilere, 'Üniversitede sınırsız af yok'

Başbakan Erdoğan'dan öğrencilere, 'Üniversitede sınırsız af yok'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'Sınırsız af diye bir şey yok. Sınırsız affı verdiğimiz öğrenciler üniversitelerimizi terör alanına çevirdiler. Müsaade etmeyeceğiz' dedi

Başbakan Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı'nda, toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün kirli ilişkiler, nankörlükler, ahde vefasızlar, kanunsuzluk, çirkin oyunlar, tehditler bugüne kadar sandıktan döndü. 30 Mart'ta bir kez daha inşallah sandıktan dönecek. Milletin Meclisi'ne, o Meclis'in içinden çıkmış Hükümete bugüne kadar hiç kimse diz çöktüremedi. Bundan sonra da hiç kimse diz çöktüremeyecek. Bu ülkede sermayenin değil, manşetlerin değil, çetelerin değil artık sadece milletin dediği olacak. Milletin arzusu olacak" dedi.
Gençlerin küfür etmesinden şikayet etti
Erdoğan, konuşmasında bugüne kadar kimsenin yaşam tarzına dokunmadıklarını ileri sürerek, yaşam tarzlarını garanti altına alan bir çizgi izlediklerini söyledi. Yapılanları hazmedemeyen kesimlerin olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Bakıyorsunuz öyle bir gençler var ki üniversiteli genç ağzından küfürler çıkıyor. Hele hele bayanın ağzından küfür çıkar mı? Veya el kol hareketlerinden çıkar mı? Erkek genç küfür eder mi? Fikrine güvenen, fikir özgürlüğünden korkamaz. Düşüncesine güvenen, düşünce özgürlüğünden korkmaz. İnancına güvenen, inanç özgürlüğünden korkmaz. Ama bunlar maalesef fikrine, düşüncesine, inancına güvenmediği için karşı düşüncede olanlara saldırıyorlar. Kimisi silahla saldırıyor, kimisi palayla saldırıyor, kimisi bakıyorsun kavga gürültü peşinde. Molotofkokteyliyle dolaşıyor. Bunlar özgürlük arayan değil bunlar ülkemizi karıştırmaktan başka derdi olmayanlardır."
"Öyle 'istediğim yere kadar özgürlük' olmaz"
Türkiye'nin dağılmadığını, tam tersine güçlenip büyüdüğünü, kardeşliğin pekiştiğini söyleyen Erdoğan, "Öyle 'istediğim gibi, istediğim şekilde, istediğim yere kadar özgürlük' olmaz. Bir başkasının özgürlük sınırına kadar özgürlüğünüzü kullanabilirsiniz. Eğer o özgürlük sınırına müdahale ederseniz, işte bu müdahale etmektir. Buna müsaade edemeyiz" diye konuştu. Konuşmasında üniversitelerde havanın normalleştiğini öne süren Başbakan Erdoğan, "Artık kardeş kardeşe, bu ülkenin evlatlarının hepsi bu üniversitelerde okuyabiliyor. Her geçen yıl daha da güzel, daha da rahat olacak. Üniversitelerimiz büyüyor. Trakya Üniversitesinde Roman Dili bölümünü açıyoruz. Burada isteyen, sadece Türkiye içinden değil Türkiye dışından da gelip burada Roman dilini okuma imkanı bulacak. Biz buyuz, rahatız. Herhangi bir korkumuz yok" şeklinde konuştu.
"Öğrenci öğrenciliğini bilecek, okuyacak"
Kalabalık içinden bir vatandaşın sözleri üzerine Başbakan Erdoğan, üniversitelerde defaatle af ilan ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Ama bu aflarda yolsuzluklar var. Şu anda sınırsız af diye bir şey artık tanımıyoruz. Çünkü sınırsız affı verdiğimiz öğrenciler üniversitelerimizi terör alanına çevirdiler. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek, bitirmeyen kusura bakmasın. Artık 'Ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim' diyor. Kardeşim, 6 yılda bitireceksen bitir, 7, 8, 9 yıl, 10 yıl, sınırsız... Böyle bir şey olur mu? Şunu iyi bilmemiz lazım, öğrencilik bir hedefe kilitlenmektir. Öğrenci, üniversiteyi terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek, okuyacak, okulunu bitirecek. Bu ülkede, bu millet kendi vergisiyle, parasıyla, her şeyiyle seni okutuyor, yetiştiriyor sen ise okumayı değil tam aksine bir alanı provoke etmeyi düşünüyorsun. Onun için de artık hedef koyuyoruz, şimdi onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl, 7 yıl, bitirdin bitirdin, bitiremediğin takdirde artık güle güle. Birçok eylemlere, birçok terör eylemlerine karışmış olanlar ne yazık ki bu tür aflardan istifade etmek suretiyle ne yazık ki okullarımızı çok zor, çok berbat duruma getirdiler. Artık bunlara fırsat veremeyiz."
"Harcın kalkmasını isteyenler hala terör estiriyorlar"
Yakın zamana kadar üniversite harcının kaldırılması için yapılan öğrenci eylemlerinden söz eden Erdoğan, "'Harç' dediler, harcı kaldırdık. Üniversitelerde şu anda harç alınmıyor. Harcı kaldırdık da ne oldu? Harcın kalkmasını isteyen o malum çevreler hala terör estiriyorlar. Devletin üniversitelerinde harç alınmıyor. Böyle bir şey yok. Hangi üniversitede harç alınıyor bize söyleyin, biz gereğini yaparız" dedi.Erdoğan, Uzunköprü ilçesinde yaptığı konuşmada da "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" sözlerini yineledi ve "bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçilik" yapmadıklarını söyledi. Erdoğan, kendi laiklik anlayışlarına göre devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olduğunu belirterek, programlarının da aynen bu şekilde olduğunu dile getirdi.
"Yargının gereken cevabı vereceğine inanıyorum"
Başbakan Erdoğan, Keşan ilçesinde de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında da "hamaset ve istismar politikası yapmadıklarını, millete eser kazandırmak için her daim yollarda olduklarını" öne sürdü. CHP, MHP ve BDP'ye eleştirilerek yönelterek, AK Parti'nin herkesin partisi olduğunu ifade ederek, hükümetleri dönemindeki yatırımları anlattı. nbsp;Erdoğan, bayrak, devlet ve vatan vurgusu yaptığı konuşmasında, "Devletimizin üzerinde de kimseye operasyon yaptırmayız. Ne görevimiz varsa bu görevimizin gayet bilincindeyiz" şeklinde konuştu.
Erdoğan sözü daha sonra, "Fethullah Gülen'i bitirme planını" ve "fişlemeleri" içerdiği Taraf gazetesinde yazılan, 2004 yılındaki MGK kararlarının yayınlanmasına getirdi. "Bazılarının son zamanlardaki operasyonlarına gereken cevabı yargının vereceğine inanıyorum" dedi. Öte yandan, Erdoğan'ın Keşan'a gelişinden saatler önce TGB üyesi 10 kişi, miting alanına girişte polis tarafından gözaltına alındı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...