Rusya eksi 50'yi gördü! Eksi 71'e hazırlanıyor

Rusya eksi 50'yi gördü! Eksi 71'e hazırlanıyor

YAŞAM Haberleri

Dünya donuyor! Eksi 50 dereceyi gören Rusya, eksi 71'e hazırlanıyor. Dünyanın en soğuk yeri eksi 91.2 derece ile Antarktika'nın Fuji Zirvesi'nde ölçüldü.

Sıcak geçen sonbaharın ardından sert soğukla kışa giren Türkiye'nin hemen hemen her yerinde bastıran kar yağışı büyük bir sürpriz yaptı. Buzlanma sebebiyle trafik kazası sayısında artış olurken, polis kar lastiği takmayanları yollardan geri çeviriyor. Özellikle Doğu illerinde binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Türkiye'nin en sıcak bölgesi Akdeniz bile don uyarısı yapılırken, Antalya'da hava sıcaklığının 2 ile 5 derece azalacağı bildirildi. Başkent Ankara'da da etkili olan kar yağışı özellikle şehirlerarası bağlantı yollarında ve işlek caddelerde trafiğin aksamasına sebep olurken, birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. İstanbul'da ise yarın kar bekleniyor.
OKULLAR BUGÜN TATİL
Bu arada kar eğitimi de etkiliyor. Iğdır'da, Zonguldak'ta, Kastamonu'nun Pınarbaşı ve Karabük'ün Safranbolu ile Eflani ilçelerinde okullar bugün tatil. Zonguldak'ta hamile ve engelli kamu çalışanları da bugün idari izinli sayılacak. Öte yandan, Kilis'in Kocabeyli köyüne bağlı Mehmet Ali mezrasında sağanak yağmur nedeniyle ahırın duvarının çökmesi sonucu 25 küçükbaş hayvan telef oldu.

nbsp;Rusya eksi 50'yi gördü! Eksi 71'e hazırlanıyor
Bolu'daki turizm cenneti Abant Gölü ve çevresi beyaza bürünürken, bölgeye giden nbsp;ziyaretçiler gezinti için hazırlanan atların sırtında tatillerinin keyfini çıkardı. nbsp;

KIŞ TURİZMİ BAYRAMI...
Kar yağışı her ne kadar hayatı felç etse de bir kesim var ki âdeta bayram ediyor. Başta Uludağ, Erciyes ve Kartepe gibi kayak merkezleri olmak üzere Kapadokya, Abant, Safranbolu ve Ayder yaylası gibi alternatif turizm bölgeleri ziyaretçi akınına uğradı.





nbsp;Rusya eksi 50'yi gördü! Eksi 71'e hazırlanıyor
Rekor soğuk, Antarktika'daki Fuji zirvesinde ölçüldü.

-91 derece!
Dünyanın en soğuk yeri
Bilim adamları dünyadaki en soğuk yeri buldu. Antarktika'da bulunan 3.800 metre yüksekliğindeki Fuji zirvesi denilen dağda sıcaklık eksi 91.2 derece. Daha önce dünyada keşfedilen en soğuk yer -89.2 ile Rusya'daki Vostok araştırma istasyonuydu. Öte yandan, Rusya, ABD, Kanada ile Orta Avrupa ülkeleri Polonya, Avusturya, Almanya, Romanya ve Bulgaristan'da dondurucu soğuklar onlarca kişinin ölümüne, uçuş iptallerine ve elektrik kesintilerine yol açtı.

nbsp;Rusya eksi 50'yi gördü! Eksi 71'e hazırlanıyor
RUSYA -50'Yİ GÖRDÜ
Rusya'nın kuzeyindeki Oymyakos şehri -50 dereceyi görürken, bölgeyi -71 korkusu sardı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...