Ankara'da 921 insan hakları ihlal başvurusu yapıldı

/ Kaynak: CHA
Ankara'da 921 insan hakları ihlal başvurusu yapıldı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Vali Alâaddin Yüksel, İl İnsan Hakları Kurulu'na, bugüne kadar insan hakları ihlalleri ile ilgili toplam 921 başvuru yapıldığını bildirdi.

Vali Alâaddin Yüksel, İl İnsan Hakları Kurulu'na, bugüne kadar insan hakları ihlalleri ile ilgili toplam 921 başvuru yapıldığını bildirdi. nbsp;10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Ankara Valisi Yüksel, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin vazgeçilmez bir insanlık mutabakatı olduğunu belirtti. Yüksel, "İnsan haklarının korunması ve hak ihlallerinin önlenmesi bütün devletlerin ve hiç kuşku yoktur ki her insanın öncelikli görevi olmalıdır." dedi. nbsp;Vali Yüksel, Ankara İl İnsan Hakları Kurulu'na, faaliyetinin başladığı 2000 yılından bugüne kadar insan hakları ihlalleri ile ilgili toplam 921 başvurunun yapıldığını; bunların 137 adetinin şikayet kutularına, 8 adetinin faks/dilekçe ile 283 adetinin mektupla ve 493 adetinin elektronik posta yoluyla yapıldığı bilgisini verdi. nbsp;İnsan Hakları İl Kurulunun 134 toplantı gerçekleştirdiğini ve bu toplantılarda 1336 karar alındığına işaret eden Yüksel, "İnsan Hakları İl Kuruluna 2013 yılında yapılan başvurular genel olarak sağlık ve hasta hakkı, kötü muamele, sosyal güvenlik hakkı ve çevre hakkı ihlallerinden oluştu. Ankara ili kamu yönetiminde, bürokratik kültürden vatandaş odaklı hizmet kültürüne geçilmesi ve insan haklarına mutlak saygı gösterilmesi temel amacımızdır." açıklamasını yaptı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...