Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan askerlerle ilgili açıklama

Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan askerlerle ilgili açıklama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

PKK tarafından kaçırıldıktan sonra Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilen 4 asker ile ilgili açıklama.

PKK tarafından kaçırıldıktan sonra Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilen 4 askerin, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.Genelkurmay Başkanlığı, dün kaçırılan ve sabaha karşı 03.30'da Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilen 4 askerin, sağlık durumununiyi olduğunu bildirdi. Olayın detayları; Diyarbakır'ın Lice ilçesi Fis Ovası kesiminde dün akşam saatlerinde karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, durdurdukları araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol etti. PKK'lılar araçlarda bulunan Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir'i yanlarında götürdü. Jandarma Özel Harekat timleri bölgede operasyon başlatırken kaçırılan askerler sabaha karşı serbest bırakıldı.Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen bir grup PKK'lı, durdurdukları araçlardan indirdikleri vatandaşlara yaklaşık 2 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra 3 aracı ateşe verip yakarken, araç içerisinde bulunan 4 askeri personeli kaçırdı.Edinilen bilgiye göre, bugün saat 15.00 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Fisova bölgesinde yol kesen bir grup terörist araçları durdurdu. Yaklaşık 200 araç durduran ve yüzleri kapalı olan silahlı kişiler, vatandaşları araçlardan indirerek bir bölgeye topladı. Yüzleri kapalı ve silahlı kişiler, araçlarda bulunan 2 astsubay ile 2 uzman çavuşu araçlarından indirerek yüzlerini kapatıp olay yerinden götürdü.Örgüt propagandası yapan silahlı kişiler bölgeye gelen güvenlik kuvvetlerinin olaya müdahale etmemesi için vatandaşları kalkan olarak kullandı. Vatandaşları araç konvoylarının ön ve arkasında tek sıra halinde dizen PKK'lılar, daha sonra Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (DEDAŞ) ait 59 AZ 808 plakalı araç ile plakaları tespit edilemeyen 2 araç olmak üzere toplam 3 aracı ateşe verdi. PKK'lılar daha sonra karanlıktan faydalanarak plakasız bir pikap ile olay yerinden kaçarak uzaklaştı.SERBEST BIRAKILDIlAR
Lice'de kaçırılan 4 askerin Diyarbakır'da girdikleri ehliyet sınavından dönen Astsubay Melik Dikyol ve Hakan Özer ile Uzman Erbaş Uğur Sert ile Ali Akdemir olduğu öğrenildi. Geceyarısı kaçırılan askerler BDP heyetinin arabuluculuğu ile serbest bırakıldı.
POLİS DE KAÇIRILDI
Diyarbakır-Genç yolundan yol kesen PKK'lılar Bingöl'de görev yapan polis memuru Doğan Uysal ise akşam saatlerinde kaçırıldı. PKK'lı grup tarafından kaçırılan polis memuru gece geç saatlarde askerlerle birlikte serbest bırakıldı.
KAÇIRILAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde akşam saatlerinde kaçırılan 4 askerin isimleri belli oldu. Askerlerin, Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir olduğu öğrenildi. Kaçırılan askerlerin ihbarını ise yine aynı otobüste bulunan başka bir askerin yaptığı kaydedildi. İhbarı yapan askerin de uzman erbaş olduğu, durdurulan otobüste PKK'lıların kontrolü sırasında kimliğini gizlemeyi başardığı kaydedildi.
ASKERLER EHLİYET SINAVI İÇİN DİYARBAKIR'A GELMİŞLER
PKK'lıların kaçırdığı 2'si astsubay, 2'si uzman erbaş olan 4 askerin ve ihbarı yapan uzman erbaş ile birlikte Diyarbakır'a dün geldikleri öğrenildi. Bugün yapılan ehliyet sınavı sonrası askerlerin birliklerine dönmek üzere yola çıktıları belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...