Jandarma o PKK'lıları arıyor

/ Kaynak: DHA
Jandarma o PKK'lıları arıyor

GÜNDEM Haberleri  / DHA

4 askerin kaçırılmasının ardından bölgede arazi arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Lice'nin Fis Köyü yakınlarında yol kesen bir grup PKK'lı tarafından kaçırıldıktan 12.5 saat sonra teslim edildikleri BDP heyeti tarafından Duru Jandarma Karakolu'na teslim edilen 4 askerin kaçırılması ile ilgili soruşturma sürerken, bölgede askerin arazi arama ve tarama faaliyeti yaptığı görüldü. Dün gece yol kesme, araç yakma ve 4 askerin kaçırılmasının yaşandığı Lice'nin Fis Ovası'nda sabah saatlerinde yoğun bir askeri hareketlilik görüldü. Fis Ovası'nda yolun kesilip araçların yakıldığı yerde çok sayıda zırhlı askeri aracın bölgede devriye gezdiği ve arazi arama tarama faaliyeti yaptığı görüldü. Dün gece yakılan 2'si kaçırılan askerlere ait, biri TEDAŞ'a ait 3 aracın ise yol kenarına çekildiği görüldü.
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: PERSONELİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Genelkurmay Başkanlığı, Lice'de kaçırılan 4 askerle ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada personellerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtti. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, 08 Aralık 2013 saat 15.00'de Diyarbakır/Lice-Kayacık Köyü yol ayrımında, lastik yakmak suretiyle karayolu kesilmiş, araçlar durdurularak kimlik kontrolü ve propaganda yapılmıştır. Yakın köylerden gelen 200-300 kişilik bir grup, olay bölgesinde toplanarak Diyarbakır-Bingöl karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapatmıştır. Yolu kesen bölücü terör örgütü mensupları tarafından, dört askeri personel kaçırılmış ve personele ait iki sivil araç ile Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine ait bir kamyonet yakılmıştır. Olayın haber alınmasını müteakip; bölgeye Jandarma Özel Harekat Birlikleri sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatılmış ve operasyona İnsanlı Keşif Uçağı ile havadan destek sağlanmıştır. Unsurlarımızın bu kararlı tutumu karşısında, kaçırılan dört askeri personel, 09 Aralık 2013 günü saat 03.30'da Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir. Söz konusu dört askeri personel, 09 Aralık 2013 günü sabah saatlerinde Diyarbakır Askeri Hastanesine getirilerek sağlık muayenesinden geçirilmiştir. Personelin sağlık durumu iyidir."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...