Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suat Kılıç'tan TFF'ye sert eleştiri

/ Kaynak: CHA
Suat Kılıç'tan TFF'ye sert eleştiri

SPOR Haberleri  / CHA

Suat Kılıç, Fethiyesporlu futbolcuların, Yüce Atatürk tişörtleriyle maça çıkmasının ardından TFF'nin, kulübü Disiplin Kurulu'na sevketmesini değerlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fethiyesporlu futbolcuların, Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçına "Yüce Atatürk" tişörtleriyle çıkmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fethiyespor'u Disiplin Kurulu'na sevketmesini değerlendirdi.Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türk futbolunun bu gündemler üzerinden tartışılmasını arzu etmediğini belirterek, şunları söyledi: "Fethiyespor olayı ve buna paralel olarak Nelson Mandela'nın ölümüyle ilgili bazı futbolcularımızın düşüncelerini dışa vurumla tercihlerine gelince Türkiye'nin Türk futbolunun bu gündemler üzerinden tartışılmasını arzu etmiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Fethiyesporlu futbolcuların davranışı üzerinden başka bir tartışma konusu haline dönüştürülmesi fevkalade yanlıştır. Cumhuriyetimizin temel değerleri vardır. Toplumun ortak değerlerinden biri de Atatürk'ün varlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu liderliğidir. O ismin ve liderliğinin toplumu ayrıştıracak biçimde tartışılmasına sessiz kalamayız. Tepkimizi bu noktada ortaya koyduk. Bugün Türkiye'de konuşulması gereken konular bunlar değil. Eğer spor alanlarında bu gibi davranışların yapılmaması gerekiyorsa Türkiye Futbol Federasyonu, olduktan sonra değil olmadan önce kulüpleri başkanlarını yönetimlerini çağırmalı, bilgilendirmeli ve uyarmalıdır. Olduktan sonra Atatürk'ün adını konu edinen çevresine alan bir yansımayı cezalandırmaya kalkmak toplum içinde farklı biçimde okunmaktadır. Toplum bunu farklı bir biçimde okumakla kalmamakta Türkiye Futbol Federasyonu'nun attığı bu adımı aynı zamanda siyaset kurumuna ve başta başbakanımız olmak üzere devlet adamlarına mal etmektedir. Bizim bu yönde tercihimiz ve telkinimiz olmadı."
Galatasaray da forma giyen Drogba ve Eboue Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Elazığspor maçında formalarının altına giydikleri Mandela tişörtleri için 'izin almadıkları' sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmelerinin yurt dışında imajı zedeleyeceğine dikkat çeken Bakan Kılıç, sözlerini söyle tamamladı:"Diğer yandın Nelson Mandela sadece vatandaşlarının değil, sadece Afrikalıların değil, kendini ötekileştirilmiş hisseden her din ırk dil ve inanç mensubunun özgürlük mücadelesinde adeta simgesi haline gelmiştir. Mandela'nın dünyanın değişik yerlerinde çok farklı ama tamamı pozitif algısı vardır. Afrikalı iki futbolcumuzun Nelson Mandela ile ilgili mesajının Türkiye'de ceza konusu yapılmasını da ben doğrusu Türkiye'nin dışarıdaki imajı ve iki futbolcumuzun dışa vurumu açısından sağlıklı bir tercih olarak değerlendirmiyorum."

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...