Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaçırılan 4 askerle ilgili soruşturma başlatıldı

Kaçırılan 4 askerle ilgili soruşturma başlatıldı

SPOR Haberleri

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyü yol ayrımında 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun kaçırılması olayına ilişkin hukuki süreç başlatıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyü yol ayrımında 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun kaçırılması olayına ilişkin hukuki süreç başlatıldı. Bingöl'den ehliyet sınavı için dün Diyarbakır'a gelen ve akşam saatlerinde geri dönmek isteyen 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun içerisinde bulunduğu iki özel aracın yakılarak askerlerin kaçırılması olayında kullanıldığı gerekçesi ile ilçeye bağlı Yolçatı köyü mezarlığında bulunan 2 araç İlçe Jandarma Komutanlığına incelenmek üzere götürüldü. Yürütülen soruşturma kapsamında 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun da İl Jandarma Komutanlığında ifadesine başvuruldu. Alınan bilgiye göre dün Bingöl'deki 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir'in Lice ilçesi Kayacık köyü yakınlarında yol kesen bir grup tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakıldığı olayla ilgili hukuki süreç başlatıldı. Soruşturma kapsamında olaya karışanların tespiti için delil toplama işlemi sürüyor. Olay yerinde İlçe Jandarma Komutanlığınca hava destekli geniş güvenlik önlemi alındı. Sivil kıyafetli 4 askeri personeli kaçıranların yaktıkları 2'si askerlere ait otomobil, biri pikap 3 araç çekici ile olay yerinden alındı.
Kaçırılma olayında kullanıldığı gerekçesi ile ilçeye bağlı Yolçatı köyü mezarlığında bulunan 2 araç incelenmek üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürülürken, sabah saatlerinde Diyarbakır Askeri Hastanesinde sağlık muayenesinden geçirilen ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen 4 askeri personelin ise İl Jandarma Komutanlığında ifade verme işlemi sürüyor.
Aileleri ile görüştüler
Askerleri kaçırıldıkları yerden teslim alan BDP il ve ilçe teşkilatından oluşan heyette yer alan BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Askerleri aracımıza aldıktan sonra kendimizi tanıttık. Tedirgin olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını belirttik. Ailelerini aramak isterlerse yardımcı olacağımızı söyledik. Bunun üzerine askerler BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün telefonundan ailelerini arayarak, durumlarının iyi olduğunu bildirdi" dedi.
Uzun bir süredir insanların ölmediğini, bu nedenle herkesin çözüm sürecinin ruhuna uygun hareket etmesi gerektiğini belirten Erkuş, müzakere ve diyalog ile kalıcı barışı arzu ettiklerini söyledi.
Erkuş, "Barış ve huzur ortamını özledik. Bu nedenle sürece özen gösteriyoruz. Asker de bizim çocuğumuz. Sürecin böyle olaylarla sabote edilmesine karşı seferber olduk. Herhangi bir zarar ziyan yaşanmadan askerlerin kurtulmuş olması bizi duygulandırdı" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...