Hamas lideri, 'Mısır yönetimi bizi terörist olarak görüyor'

/ Kaynak: AA
Hamas lideri, 'Mısır yönetimi bizi terörist olarak görüyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas hareketinin önde gelen liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Mısır yönetiminin kendilerini terörist olarak vasıflandırdığını söyledi.

Filistin'deki Hamas hareketinin önde gelen liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Hamas'ı terörist olarak sınıflandıran Mısır yönetimi ile aralarındaki siyasi iletişimin durduğunu söyledi. Zahhar, Gazze'deki Filistin Basın Evi tarafından düzenlenen gazeteci ve yazarların buluştuğu organizasyonda yaptığı konuşmada, Gazze'deki Hamas hükümetinin, Kahire yönetimi ile Refah Sınır Kapısı, yakıt krizi, inşaat malzemeleri ve elektrik meseleleri gibi konularda iletişim halinde olduğunu ifade etti. "Mısır yönetiminin şu anki pozisyonu bizimle herhangi bir siyasi temas kurulmaması yönünde. Çünkü bizi terörist şeklinde vasıflandırıyor ve dünyaya teröre karşı mücadele verdiği imajını vermek istiyor" diyen Hamslı lider Zahhar, şunları söyledi: "Mısır'dan, Sina'da güvenlik güçlerini hedef alan saldırılara karışan Gazzeli kişilerin isimlerini istedik. Şu ana kadar bize ulaşan bir şey olmadı. Çünkü gerçek şu ki Mısır'daki saldırılarla Gazze'den yahut Hamas'tan tek bir kişinin dahi ilgisi yok." Hamas'ın hiçbir Arap ülkesinin iç meselelerine müdahale etmediğini yineleyen Zahhar, mücadelelerinin sadece İsrail'e yönelik olduğunun altını çizdi. Zahhar, Mısır basınında Hamas aleyhine yürütülen karalama kampanyasına dikkati çekerek, bütün bunların Mısır ve Filistin halkları arasındaki tarihi geçmişi yansıtmadığını dile getirdi. Öte yandan Zahhar, Hamas ile İran ilişkilerinin son zamanlarda yeniden başladığını belirtti. Geçtiğimiz dönemde İran ile ilişkilerin kopmadığını ifade eden Zahhar, Hamas'ın Suriye meselesindeki tutumu nedeniyle ilişkilerin etkilendiğini kaydetti. Zahhar ayrıca Gazze'deki elektrik krizine çözüm bulunması için Hamas'ın Mısır, Katar, Avrupa Birliği ve UNRWA ile iletişime geçeceğini vurguladı. Hamas'ın gücünü göstermek için kuruluş yıl dönümü etkinliğine ihtiyaç duymadığının altını çizen Zahhar, "Hamas'ın gücünü 2005 belediye seçimleri ve 2006 genel seçimleri göstermiştir" dedi. Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas, 14 Aralık'ta yapılması planlanan 26. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin ağır ambargo koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurmuştu. Mısır'da 3 Temmuz'da yapılan askeri darbenin ardından, İsrail ve Gazze'ye sınırı olan Sina Yarımadası'nda yaşanan şiddet olaylarının sebepleri arasında Gazze-Mısır arasında yer alan tüneller gösterilmiş ve tünellerin tamamına yakını Mısır tarafından yıkılmıştı. Mısır basınında da sık sık Gazze'nin, Mısır'daki şiddet olaylarına karıştığı yönünde haberlere yer veriliyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...