Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

WhatsApp mesajlarına dikkat

WhatsApp mesajlarına dikkat

TEKNOLOJİ Haberleri

'WhatsApp ücretli olacak. Bu mesajı 10 kişiye gönderirseniz ücretsiz kullanırsınız' tarzındaki mesajların virüs olduğu anlaşıldı.

'WhatsApp ücretli olacak. Bu mesajı 10 kişiye gönderirseniz ücretsiz kullanırsınız' tarzındaki mesajların telefon fihristi ve fotoğrafları ele geçirmek için gönderilen bir virüs olduğu anlaşıldı. Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp'tan gelen gizemli mesajların sırrı çözüldü. Kullanıcılara bir süredir 'WhatsApp ücretli olacak. 10 kişiye bu mesajı gönderirseniz logonuz mavi olacak ve ücretsiz kullanmaya devam edeceksiniz', 'WhatsApp 10'uncu yılını kutluyor. Bu mesajı arkadaşlarınıza iletirseniz 5 yıl ücretsiz kullanacaksınız' tarzında mesajlar geliyordu. Bu mesajların emniyet mensuplarına da gelmesi üzerine İstihbarat Daire Başkanlığı, mesajlarla ilgili araştırma başlattı. Mesajlara inanarak diğer kullanıcılara gönderen kişilerin telefon fihristi ve cihazlarındaki fotoğrafların kopyalandığı tespit edildi. İstihbarat ekipleri, virüsü yayan bir kişinin bilgisayarının IP adresine ulaştı. Ataşehir'deki eve operasyon düzenleyen polisler, aradıkları kişinin Denizli'ye gittiğini öğrendi. Bu kez Denizli'deki eve baskın düzenlendi. Virüsü yayan A.Ö. gözaltına alınırken bilgisayarına el konuldu. Suçlamaları reddeden A.Ö. serbest bırakıldı. Virüslü mesajlarla ele geçirilen telefon numaraları ve fotoğraflarla ne yapılmak istendiği ise A.Ö.'nün bilgisayarının incelenmesinden sonra ortaya çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...