Zafer Çağlayan 'Erdem Başçı Kur Tahmininde Pişman Oldu'

Zafer Çağlayan 'Erdem Başçı Kur Tahmininde Pişman Oldu'

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın 1.92'lik kur tahmininden dolayı pişman olduğunu açıkladı.

NTV/CNBC-e ortak yayınına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu yönetim kurulu üyelerini kabulünde Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın 'pişman olduğu' yönündeki ifadelerini yineledi. Çağlayan, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekteki % 4.4'lük büyüme rakamının dört dörtlük olduğunu dile getirdi ve söz konusu büyüme rakamının öngördüklerinin de altını çizdi. Son çeyrekteki büyümenin de yüzde civarında olacağını ifade eden Çağlayan, büyümenin kalitesinin önemli olduğuna dikkat çekti.
İhracatta 2013 Hedefini Tutturamadık!
İhracatta 2013 hedefinin yakalanamadığını açıklayan Çağlayan, buna rağmen yıl sonunda OVP'nin tutacağını söyledi. Aralık ayının ilk haftasındaki 3.7 milyar dolarlık ihracat oranının geçen yılın aynı dönemine göre % 23 üzerinde olduğunu belirten Çağlayan, en kötü şartlarda bile geçen yılın ihracat rakamlarının korunacağını ifade etti.
Türkiye'nin cari açığını büyüterek büyümemesi amacıyla cari açığı azaltacak önlemler alındığını belirten Çağlayan, Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın dolar kuruyla ilgili tahmine de bir kez daha değindi. Basçı'nın 1.92'lik kur tahmininden pişmanlık duyduğunu belirten Çağlayan, Başçı'yla fikir ayrılıkları olsa da onu başarılı bulduğunu ve Merkez Bankası başkanlarının bir saygınlığının olduğunu ifade etti. Çağlayan, Başçı'nın kur tahmininden dolayı duyduğu pişmanlığı 5 gün önce Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu yönetim kurulu üyelerini kabulünde de dile getirmişti. Çağlayan son olarak "Merkez Bankası'nın görevi kur rakamını belirlemek değildir" ifadesini kullandı. (Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...