Ergenekon Davası'nda Sami Hoştan'ın infazı durduruldu

Ergenekon Davası'nda Sami Hoştan'ın infazı durduruldu

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklu olarak yargılanan Sami Hoştan'ın infazına sağlık sorunları nedeniyle 6 ay ara verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kumar çetesi davasında yargılanan Sami Hoştan kaldığı cezaevinde rahatsızlanınca Edirne Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'na kaldırılmış ve 'karaciğer kanseri' teşhisi konmuştu. Bunun üzerine İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Sami Hoştan'ın sağlık durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor talep etti. Adli Tıp Kurumu'nda oluşturulan kurul tarafından muayene edilen Hoştan'a 'böbrek, mesane ve akciğer kanseri' teşhisi koyuldu. Hazırlanan raporda 'Sami Hoştan'ın gerekli tedavi ve rehabilitasyonunun daha uygun koşullarda sağlanmasının gerektiği ve İnfaz Kanunu'nun 16. maddesi gereği 6 ay süreyle infazına ara verilmesi uygundur'' ifadeleri yer aldıç. Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor sonrası Sami Hoştan'ın avukatı Hakan Tunçkol mahkemeye başvurarak müvekkilinin tahliye edilmesi talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Sami Hoştan'ın infazına 6 ay ara verilmesine karar verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...