BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın, yumurtalarla çırpın. Toz kırmızı biber ve tuz ile tatlandırın. Sıvı yağı tavaya koyun. Yumurtalı karışımı orta ateşte 4-5 dakika pişirin. Peyniri eşit biçimde omletin üstüne serpin.



Peynirli omlet MALZEME: 5 adet yumurta, 2 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağ. 100 gr rendelenmiş çedar peyniri, 4 adet çeri domates, 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber, tuz... HAZIRLANIŞI: Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın, yumurtalarla çırpın. Toz kırmızı biber ve tuz ile tatlandırın. Sıvı yağı tavaya koyun. Yumurtalı karışımı orta ateşte 4-5 dakika pişirin. Peyniri eşit biçimde omletin üstüne serpin. Omleti bir spatula yardımıyla ikiye katlayın ve 180 derece ısıtılmış fırının 2. rafında 8 dakika pişirin. Omleti spatulayla servis tabağına alın. İkiye kestiğiniz domates ve maydanoz ile servis yapın. Dilerseniz yanında halka şeklinde kızartılmış patates de sunabilirsiniz. Afiyet olsun...
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 86072
    % 1.74
  • 6.0742
    % -0.37
  • 6.8075
    % -0.15
  • 7.7293
    % 0.17
  • 251.383
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT