Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin iddiaları reddetti

/ Kaynak: AA
Çin iddiaları reddetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, 'Çinli bilgisayar korsanlarının eylül ayındaki G-20 Zirvesi'nden önce Avrupa ülkelerine siber saldırı yaptığı' yönündeki iddiaları reddetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Amerikalı bilgisayar güvenlik şirketlerinin "Çin'den gelen sözde siber tehditleri" sürekli gündeme getirdiğini ifade ederek, "sözde delillerin hiçbir zaman sağlam dayanağı olmadığını ve şüpheyle karşılandığını" kaydetti. nbsp;Bu şirketlerin sahte gerekçelerle dikkat çekmeye çalıştığını savunan Hong, Çin'in her türlü siber saldırıya karşı olduğunu ve siber güvenliğinin korunması konusundaki kararlılığının devam ettiğini söyledi. nbsp;Sözcü, Çin'in bu tür suçlarla mücadele için yasalar düzenlediğini ve siber suçlarla mücadelede uluslararası toplumla çalıştığını sözlerine ekledi. Batı basınında yer alan haberlerde, ABD menşeli bir bilgisayar güvenlik şirketi, Çinli bilgisayar korsanlarının eylül ayındaki G-20 Zirvesi'nden önce Avrupa'dan beş dışişleri bakanlığı çalışanının e-posta adreslerine virüslü dosyalar göndererek bilgisayar ağlarına sızdığını iddia etmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...