Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'dan Peres'e olumsuz yanıt

İran'dan Peres'e olumsuz yanıt

DÜNYA Haberleri

İran Dışişlerinden, Peres'in Ruhani ile görüşebileceği açıklamasına "İran'ın Siyonist rejim hakkındaki görüşünde değişiklik olmayacak" yanıtını geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, "İşgal ve gasp üzerine kurulmuş olan Siyonist rejimin varlığı tamamen kanun dışıdır. Söz konusu rejim Filistin halkının topraklarını işgal ederek oluşmuştur" diye konuştu. nbsp;"Bu tür açıklamalar, söz konusu rejimin içinde bulunduğu inzivadan kurtulabilmek için kullandığı reklamdan başka bir şey değildir" diyen Afham, bu girişimlerin bir sonuç vermeyeceğini belirtti. "Siyonist rejim Müslüman ülkelerde kamuoyunu etkilemeye çalışıyor" ifadesini kullanan Afham, bölge halklarının bu tarz edebiyatların etkisinde kalmayacak kadar bilinçli olduğunu dile getirdi. Afham, "Dünya halkına bu rejimin açıklamalarını dikkate almamaları ve onların mağdur edebiyatının etkisinde kalmamalarını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu. nbsp;İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Tel Aviv'de düzenlenen bir konferansta, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu ve İran'ı düşman olarak görmediklerini söylemişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...