Ekonomi Bakanı Çağlayan, 'Kesinlikle çizgi çizmek istemiyorum'

Ekonomi Bakanı Çağlayan, 'Kesinlikle çizgi çizmek istemiyorum'

Politika Haberleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, NTV ve CNBC-e televizyonlarının ortak yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, NTV ve CNBC-e televizyonlarının ortak yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. nbsp;Siyaseti bırakacağı ve gelecek genel seçimlerde aday olmayacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Çağlayan, düşündüğünü çok açık ve net söyleyen ve her şeyin gelip geçici olarak nitelendiren biri olduğunu belirtti. nbsp;Her şeyin bir sonu olduğunu dile getiren Çağlayan, "Siyasetle ilgili düşüncemi, bırakmam gereken noktada bırakılması gerektiğini çok net ifade eden ve düşünen biriyim. Bakan olarak ilk koltuğa oturduğumda 'Ya Rabbim bana oturduğum gibi haysiyetimle, onurumla, ailemle beraber bu koltuktan başarılı bir şekilde kalkmamı nasip et' diye dua etmiştim" diye konuştu. nbsp;Siyaseti bırakma kararı noktasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Çağlayan, buna karşın siyasete ilk atıldığı dönemde, Erdoğan'a siyaseti meslek edinmeyeceğini ve günü geldiğinde bırakacağını söylediğini aktardı. Çağlayan, "3 dönem şartı zaten partimizde var. 3 dönem olur, olmaz, önümüzdeki günler ne getirecek hele bir görelim. Bu konuda felsefem, düşüncem bu ama kesinlikle bir çizgi çizmek istemiyorum. Bu konuda Sayın Başbakan'ın söyleyecekleri benim için önemlidir" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını teklifini kabul etmemesinin ardından siyaseti bırakma kararına yönlendiği değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine Çağlayan, Başbakan Erdoğan'ın kendisine verdiği görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını söyledi. nbsp;Başbakan'ın kendisini Mersin'de görevlendirdiğini anımsatan Çağlayan, "Benim Mersin ile ilgim yoktu. Mersin, Türkiye'nin güzel bir şehri. Görevdir. Sayın Başbakan'ın verdiği bir görevi, emir telakki ederim" ifadesini kullandı. nbsp;Başbakan Erdoğan'ın ve parti teşkilatının kendisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda düşüncelerinin olduğunu aktaran Çağlayan, şunları kaydetti: nbsp;"Böyle bir teveccühe layık olmak çok güzel bir şey. Fakat Sayın Başbakanıma bu konuyla ilgili görüşlerimi açıklarken, sağlık sorunlarım nedeniyle, böyle bir görevi 5 sene yapabilmenin beni zorlayacağını söyledim. Siyaset öncesinde çok büyük bir kalp krizi geçirmiştim. Ondan sonra 3 stent daha takıldı. Gelmiş olduğumuz noktada 4 stentim var. Şu anda Allah'a şükürler olsun hiçbir rahatsızlığım söz konusu değil. Tabii çok yüksek bir tempoyla çalışmayı gerektiriyor. Belediye başkanlığı 5 sene yapılması gereken bir görevdir. Ben Sayın Başbakanıma, talimatları ne olursa görev kabul edeceğimi ifade ettim. Ancak sağlık konusunda, 'Böyle bir şey varsa beni mazur görürseniz çok sevinirim' dedim. Sayın Başbakanımın insani, gönül tarafını çok iyi bilenlerden biriyim. Sağolsunlar anlayışla karşıladı."
Büyüme rakamları dört dörtlük
Yüzde 4,4 gerçekleşen 3. çeyrek büyüme rakamlarını da değerlendiren Çağlayan, "3. çeyrek büyüme rakamlarını dört dörtlük görüyorum" yorumunu yaptı.
Çağlayan, son çeyrekte de büyümenin yüzde 4 civarında olacağını kaydetti. Büyümenin kalitesinin son derece önemli olduğunun altını çizen Çağlayan, "Temelde ihracatla büyümek lazım" ifadesini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...