Eritre Milli Futbol Takımı ortadan kayboldu

/ Kaynak: AA
Eritre Milli Futbol Takımı ortadan kayboldu

SPOR Haberleri  / AA

Eritre Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü ve 8 futbolcusu, CECAFA Kupası'nı bahane ederek iltica ettikleri Kenya'da kayıplara karıştı.

Eritre Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Ömer Ahmed ve 8 futbolcusu, Doğu ve Orta Afrika Futbol Federasyonu (CECAFA) Kupası'nı bahane ederek iltica ettikleri Kenya'da kayıplara karıştı. İngiliz International Business Times internet sitesinin haberine göre, "Kızıldeniz Develeri" lakaplı Eritre Milli Futbol Takımı'nın geçen hafta ortadan kaybolan 2 oyuncusunun ardından teknik direktör Ömer Ahmed ve 8 futbolcu da CECAFA Kupası için geldikleri Kenya'ya sığındı. Bağımsızlığını elde ettiği 1993'ten bu yana seçim yapılmayan ve 20 yıldır Isaias Afewerki başkanlığındaki iktidar partisi tarafından yönetilen Eritre'den kaçarak Kenya'da saklanan futbolculardan biri, "Saklanıyoruz, çünkü Eritre Büyükelçiliği'nin polisleri resmen bizi avlıyor. Neden kaçtığımız ortada. Tekrar etmeye gerek yok" ifadelerini kullandı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) korumasını talep eden futbolculardan bir diğeri de önceliklerinin güvenliklerini sağlamak olduğunu belirterek, "Öncelikle güvenliğimizden emin olmalıyız. Sonrasında demokratik bir ülkeye gidebiliriz" değerledirmesini yaptı. Geçen yılın aralık ayında da Eritre Milli Takımı'nın 17 futbolcusu ve takım doktoru, Uganda'dan sığınma hakkı istemişti. Vatandaşların, işkence, keyfi gözaltı ve sıkı kısıtlamaların günlük hayatın parçası haline geldiği Eritre'den kaçmak istemelerinin en temel sebeplerinden biri de erkek ve kadın fark etmeksizin 18 ile 55 yaş arasındaki herkesi zorunlu olarak askerliğe alınması.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...