Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde ölü sayısı artıyor

/ Kaynak: AA
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde ölü sayısı artıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) Hristiyan ve Müslüman gruplar arasında devam eden çatışmalarda ölü sayısının 500'ü geçebileceği bildirildi.

Kızıl Haç Örgütü'nün yerel kaynaklarınca verilen bilgiye göre, yardım çalışanları, başkent Bangui'de geçen hafta perşembe gününden bu yana 461 kişinin cesedine ulaştı. Kaynaklar, bu sayının içerisinde cesetleri camilere getirilen Müslümanların bulunmadığını, bu nedenle sayısının 500'ü geçebileceğini kaydediyor. Birleşmiş Milletler, OAC'de Hristiyan ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Fransa ve Afrika Birliği'nin, ülkedeki sivillerin korunması ve güvenliğin sağlanması için ortak önlemler almasını kabul etmişti. Son dönemde çatışmaların arttığı Orta Afrika Cumhuriyeti'ne ABD de Fransa'nın talebi üzerine asker desteğinde bulunma kararı almıştı. OAC'nin başkenti Bangui'deki çatışmalar sırasında sabaha karşı 2 Fransız askeri hayatını kaybetmişti. Son sevkıyatla birlikte bu ülkedeki Fransız asker sayısı bin 600'ü bulmuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...