Ruslar da Almanlara özendi

Ruslar da Almanlara özendi

YAŞAM Haberleri

Rus emekli ve yaşlı turistler, Avrupa ve İskandinavyalılar gibi kışın tatillerini Antalya'da yapıyor.

Rus turizm uzmanı ve Rusça Yeminli Tercüman Asım Baştuğ, Alman ve Kuzey Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Rus emekli turistlerin de kışı Antalya'da geçirmeye başladığını söyledi. Rus turizmi ile ilgili Manavgat Side'de açıklama yapan Baştuğ, Rusların dünyada tatil yapmada birinci sırada Türkiye (Antalya), ikinci sırada İspanya, üçüncü sırada Yunanistan, dördüncü sırada İtalya, beşinci sırada Fransa, altıncı sırada Singapur, yedinci sırada Hindistan ve sekizinci sırada Çin'in olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda Mısır'a Rus turistlerin ilgisinin yüksek olmasına karşı 4 ay öncesi yönetim değişikliğine bağlı gerilediğini belirten Baştuğ, bu geri çekilmenin önemli ölçüde Türkiye'ye kaydığını söyledi. nbsp;
Emekli ve yaşlı Rusların kış döneminde tatil tercihini apart(müstakil) otellerin oluşturduğunu aktaran Baştuğ, maddi durumu iyi olan Rusların da Alanya'da villa ve daire alarak kışı kendi mülkiyetinde geçirdiğini kaydetti. Baştuğ, "Rusya'nın soğuk kışı yaşlı ve emeklilerini üşütüyor. Antalya'nın ılıman iklimini gören emekli turistler kışın Moskova'da ve St. Petersburg'da üşümek istemiyor. Tıpkı yaşlı ve emekli Alman ve İskandinavlar kışın soluğu Antalya ve Side'de alıyorlarsa Ruslar da Antalya merkez, Alanya ve Side'de alıyor. Rusların Antalya'dan sonra en fazla beğendiği yer Alanya, Kemer ve Side. Rus turistler için son 2 yıldır Side ayrıcalıklı tatil beldesi haline geldi. Gayri menkul alımı ve yerleşimde Ruslar Türkiye'de birinci sırada Alanya'yı tercih ediyor. 10 yıl önce Kemer'di. İki yıldır da Side, Kızılağaç turizm bölgesi, Ilıca, Çolaklı, Gündoğdu, Alanya Okurcalar, Avsallar ve Mahmutlar'a kaydı." diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...