Başbakan'dan Sakık'a, 'Oya Hanım'a yönelik sataşma edepsizliktir'

Başbakan'dan Sakık'a, 'Oya Hanım'a yönelik sataşma edepsizliktir'

Politika Haberleri

Erdoğan, Sırrı Sakık'ın, Oya Eronat'a yönelik "Acının keyfini yaşayan kadın, sus sen" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'a yönelik "Acının keyfini yaşayan kadın, sus sen" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Başbakan, "Milletvekilimiz Oya Eronat kardeşimize, üstelik evlat acısı yaşamış bir milletvekili arkadaşımızın, burada terör örgütü tarafından şehit edilmiş evladına 'acının keyfini yaşıyorsunuz' gibi bir yaklaşımla ifade etmiş olması ne edebe sığar, ne adaba sığar. Onu hüngür hüngür ağlatmaya hakkı yoktur. Gelip Oya Hanım'dan özür dilemesi lazım. Milletin oyuyla buraya gelmiş insan böyle bir yakıştırma yapmaya kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu. Erdoğan'ın konuşması sırasında Oya Eronat yeniden gözyaşlarına boğuldu. Daha önce basın toplantısı ile Sakık'a cevap veren Eronat, şunları söyledi: "Meclis'te çok elim bir cümle sarf edildi. Bir anneye söylenmemesi gereken bir cümle sarf edildi. Ben yola bir anne olarak çıktım. İstedim ki; çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Anneliğin ideolojisi yok. Ne yapsaydım yani? Evladımın acısını alıp otursa mıydım? Ben mücedele yolunu seçtim. Her kürsüye çıktıklarında bana evladım üzerinden saldırıda bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...