Gül ve Nazarbayev'in rüyası gerçek oldu

Gül ve Nazarbayev'in rüyası gerçek oldu

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ve Kazakistan'ın mutabakata vardığı "Ortak savunma sanayi fabrikası kuralım" hayali; Aselsan'ın Kazakistan'da açılan fabrikasıyla gerçekçekleşti.

2010 yılında Türkiye ve Kazakistan'ın mutabakata vardığı "Ortak savunma sanayi fabrikası kuralım" hayali; Aselsan'ın Kazakistan'da açılan fabrikasıyla gerçekçekleşti.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2010 yılında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile mutabakata vardığı "Ortak savunma sanayi fabrikası kuralım" fikri dün gerçek oldu. Kazakistan Aselsan Engineering (KAE) Fabrikası'nın açılışı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la Kazakistan Savunma Bakanı Adilbek Jaksıbekov tarafından gerçekleştirdi. Gece görüş silah nişangahları, gözlük ve dürbünü ile gündüz görüş nişangahı termal kamera silah nişangah sistemlerinin üretileceği fabrikada yüzde 50 Kazakistan, yüzde 49 Aselsan ve yüzde 1 Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın payı var bulunuyor. Üretilecek ürünler Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ile sivil kuruluşları ile bölge ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayacak. 36 milyon dolara mal olan fabrikanın 10 yılda 1 milyar dolarlık ihracat yapması öngörülüyor. Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil, 50 kişinin istihdam edildiği, 8 bin 500 metrekare olan fabrikanın önümüzdeki yıllarda üç katına çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Kahramangil fabrikanın Aselsan'ın Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün'ün ardından üçüncü fabrika olduğunun altını çizdi. Kahramangil Aselsan'ın Kazakistan'ın T72 tank ve mi helikopterlerinin aviyonik sisteminin modernizasyonunu da yapabileceğini kaydetti.
Buket GÜVEN-KAZAKİSTAN


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...