IMF'den Rusya'ya 'büyüme' uyarısı

IMF'den Rusya'ya 'büyüme' uyarısı

Ekonomi Haberleri

IM,F Rusya'nın 2014 büyüme hedefini yüzde 3'ten yüzde 2'ye düşürdü. IMF bu yıl için Rusya'nın büyüme rakamını da yüzde 1,5 olarak teyit etti.

IMF Rusya 'nın enflasyon rakamlarını düşürmesi için sıkı para politikasını uygulamaya koymasını istedi. Yıl sonu enflasyon rakamları yüzde 5-6 seviyesini aşarak yüzde 6,5'i bulacak. Rusya Ekonomi Bakanlığı da ülkede durgunluk olduğunu kabul ederken, yıl sonu büyüme rakamlarının yüzde 1,5 seviyesinden kalabileceğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iktidara geldiği 2000'den bu yana büyüme rakamları 2013'te en düşük seviyede. Ekonomik kriz nedeni ile 2009'da küçülme yaşanmıştı. IMF'e göre Rusya mevcut para politikalarını sürdürürse önümüzdeki 3 yıl içinde ek rezerv oluşturma imkanı olmayacak. Bütçe gelirleri açısından 2014-2016 beklentileri fazlası ile iyimser.
Yetersiz alt yapı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeterince teşvik edilmemesi, kalifiye eleman istihdamındaki açık Rusya ekonomisinin önündeki temel sorunlar. Özelleştirmeden elde edilen gelirlerin yetersizliği rezerv fonlarında hareket kabiliyeti sınırlandırıyor.
Rusya'yı mevcut durgunluktan yabancı yatırım kurtarabilir. Yabancı yatırımın çekilebilmesi için de ülkenin daha şeffaf ve öngörülebilir yapıya kavuşması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...