Bodrum'da ruhsatsız otellerin yıkımı durduruldu

Bodrum'da ruhsatsız otellerin yıkımı durduruldu

YAŞAM Haberleri

Bodrum'da kaçak ve ruhsata aykırı yapılaşmalara karşı bugün yıkılması beklenen Thor Otel'in yıkımının, idare mahkemesi kararıyla durdurulduğu öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Bodrum koylarını gezdikten sonra kıyılara kadar inen kaçak ve ruhsata aykırı yapılaşmalara karşı bugün yıkılması beklenen Thor Otel'in yıkımının, idare mahkemesi kararıyla durdurulduğu öğrenildi. nbsp;Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından bugün Torba'da bulunan söz konusu otelde başlaması beklenen yıkım çalışmaları, Muğla 1. İdare Mahkemesi'nin aldığı karar sonucunda durduruldu. Otele yıkım ekipleri gitmedi. Yıkım için otel önüne gelen ve karardan haberi olmayan zabıta ve sağlık ekipleri ise güvenlik kulübesinin camında asılı kararı görünce geri döndü.
'OTELİN HENÜZ RUHSATI YOK'
Kararla ilgili basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Thor Otel Genel Müdürü Gökhan Bal, henüz ruhsatları olmadığını belirterek, "Elimizde yürütmeyi durdurmayla ilgili bir karar söz konusu. Karar elimize dün akşam saatlerinde ulaştı. Torba bölgesinin genel bir imar sorunu olmasından dolayı bu yeni çıkan kanunla 50+50 mesafesinde olmasından dolayı verilen ruhsatlarda bir gecikme oluyor. Bizde de buna benzer bir durum söz konusu. Bu problem birkaç ay içinde çözümlenecektir ve ruhsat başvurumuz mevcuttur. Tahmin ediyorum 2014'te bu sorun çözülecektir. Yürütmeyi durdurma kararında herhangi bir süre mevcut değildir. Ruhsat aldığımız zaman bu sorun çözülecektir." dedi. nbsp;Thor Otel'in, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 25.10. 2013 tarih ve 16508 sayılı yazısıyla yıkım kararı verilmişti. Öte yandan yıkım kararı olduğu bildirilen Blue Dream Otel'in de tahsisli araziye yeni yapılan ek 66 binasının yıkım kararına karşılık, idare mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...