Galatasaray tarih yazdı

/ Kaynak: AA
Galatasaray tarih yazdı

SPOR Haberleri  / AA

Galatasaray Juventus maçı 85. dakikada Sneijder'in golüyle 1-0 yenerek B Grubu'nu 7 puanla ikinci sırada bitirip son 16 takım arasına kaldı.

Galatasaray nbsp;Şampiyonlar Ligi 'nde üst üste iki sezon gruptan çıktı. Galatasaray'a turu getiren gol, 85. dakikada Sneijder 'den geldi. Maç sonunda Türk Telekom Arena'da futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında İtalyan ekibi Juventus'u 1-0 yenen Galatasaray, adını bir üst tura yazdırdı. Kar yağışı nedeniyle dün tatil edilen ve 31. dakikadan itibaren bugün devam maçta rakibini 1-0 mağlup eden "Cim Bom", puanını 7'ye yükselterek grupta Real Madrid'in ardından ikinci sırayı aldı ve son 16 takım arasına kaldı. Galatasaray, geride kalan sezonda olduğu gibi yine grubunda ikinci sırayı alarak üst üste ikinci sezonda da devler liginde tur atlamayı başardı. Juventus ise bu yenilgiyle 6 puanla 3. sırada kendisine yer buldu ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme şansı yakaladı.
- Turu getiren gol Sneijder'den
Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Hollandalı yıldız, takımına turu getiren isim oldu. Maçın 85. dakikasında attığı golle takımını 1-0 öne geçiren Sneijder, kazanılan bu başarının en önemli mimarlarından biri oldu.
- Maç sonu büyük sevinç
Karşılaşmanın sona ermesinin ardından Türk Telekom Arena'da büyük sevinç yaşandı.Futbolcular, bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde birbirlerine sarılarak elde edilen başarıyı kutlarken, daha sonra tribünlere giderek bu mutluluklarını taraftarlarla da paylaştılar. Bu arada, sahaya giren bazı taraftarlar, güvenlik güçlerince çıkarıldı.
- Ağır zemin futbolu etkiledi
Türk Telekom Arena'da kar yağışından ve temizleme çalışmalarından etkilenen saha zemini, oldukça ağırlaştı. Saha zeminindeki ıslaklık nedeniyle top kontrolü zorlaşırken, futbolcular da pas yapmakta önemli ölçüde sıkıntı yaşadı.
- Kapılar açıldı
Kar nedeniyle dün tatil edilen karşılaşmada Türk Telekom Arena tribünlerinde boşluklar oluşurken, daha sonra stada gelen tüm taraftarlar içeri alındı. Maçın başlamasından bir süre sonra, dışarda bekleyen taraftarlar da stada alındı ve Türk Telekom Arena önemli ölçüde doldu. Maçı izleyen seyirci sayısının 37 bin 375 kişi olduğu duyuruldu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...