Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kar altındaki İstanbul'da son durum

/ Kaynak: DHA
Kar altındaki İstanbul'da son durum

YAŞAM Haberleri  / DHA

Şehir merkezinde ise 3 ile 7 cm kar kalınlığı ölçüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün başlayan karla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. İBB'den yapılan açıklama şöyle; "Dün gece saat 22.00 itibariyle İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle alarmda olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karla mücadele ekipleri dün gece saat 22.00'den itibaren kar kürüme ve tuzlama çalışmasına devam ediyor. Sabah saatleri itibariyle bölgesel olarak şiddetini arttıran kar yağışının devam etmesiyle birlikte ekipler çalışmalarına hız verdi. Dün gece ve sabah saatlerinde toplam 1875 buzlanma noktası BEUS ( buzlanma erken uyarı sistemi ) ile tespit edilerek müdahale edildi. Köprüler ve bağlantı yollarında rutin sabah trafiği yaşandı. Kış lastiği takmayan taksi, servis araçları bazı noktalarda sıkıntılara neden oldu. Tüm kar temizleme çalışmalarına rağmen, yolda kalan ve hasarlı kaza yapan araçlar önemli ölçüde trafik sıkışıklığına neden oldu. nbsp;
Dün gece 22.00 den itibaren meydana gelen kazalar ;
*157 adet maddi hasarlı kaza
*46 adet yaralanmalı kaza
*5 adet ölümlü kaza meydana geldi.
Dün geceden itibaren yapılan çalışmaların bilgileri ise şöyle;
Personel sayısı: 3.320 nbsp;
Araç sayısı: 933 nbsp;
Kullanılan tuz miktarı (Ton): 9.529 nbsp;
Kullanılan solüsyon miktarı (Ton): 253 nbsp;
Barınması temin edilen kimsesiz vatandaş:377 nbsp;
-Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları;
Beykoz, Alemdağ, Kavacık, Başakşehir: 20 cm
Polenezköy, Çavuşbaşı, Kağıthane, Aydos: 15 cm
Göktürk, Etiler, Maslak: 10 cm
Şehir merkezinde ise 3 ile 7 cm olarak ölçüldü.
Deniz ulaşımında herhangi bir sorun yaşanmadı. Metro ve hafif metro seferlerini sıklaştırarak yolcu taşımaya devam ediyor. Metrobüs hattında 642 ek sefer,diğer otobüs hatlarında 2.340 olmak üzere her gün toplam 2.982 ek sefer yapılıyor. Vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmaları öneriliyor. "
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...