AK Parti'nin seçim ordusu hazır

AK Parti'nin seçim ordusu hazır

Politika Haberleri

AK Parti yerel seçimler için 800 bin sandık görevlisi belirledi. Bu kapsamda AK Parti her sandık için 4 kişiyi görevlendirdi.

Türkiye genelindeki 200 bin sandıkta görev alacak sandık görevlileri aday tanıtımlarından sonra eğitime alınacak. Sandık görevlilerine giyim-kuşamlarından, nasıl konuşmaları gerektiğine kadar birçok alanda eğitim verilecek. Yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarının sonuna gelen AK Parti bu kez sandık görevlilerine eğitim vermeye hazırlanıyor. AK Parti, seçim kampanyası döneminde adayların seçim çalışmalarını organize edecek Seçim Koordinasyon Merkezlerini (SKM) oluşturdu. 81 il ve 919 ilçede SKM kuran AK Parti yönetimi, aday tanıtımlarının tamamlanmasının hemen ardından da 800 bin kişiden oluşan 'seçim ordusuna' eğitim vermeye başlayacak. Bu kapsamda AK Parti her sandık için 4 kişiyi görevlendirdi. Türkiye genelindeki 200 bin sandıkta görev alacak sandık görevlilerine giyim-kuşamlarından, nasıl konuşmaları gerektiğine kadar birçok alanda eğitim verilecek. Sandık görevlileri, sokak, apartman, daire ve birey bazlı çalışmalar yaparak, halkın öneri ve beklentilerini tespit edecek. Seçmen bazlı çalışacak sandık görevlileri özellikle ilk kez oy kullanacak 5 milyon gencin AK Parti'ye oy vermesi için çalışacak. İl il kitapçık Seçimlerde görev alacak isimlere seçmenle ilişkilerinde nasıl davranacaklarını içeren kitapçıklar da dağıtılacak. Bu kitapçıklarda ev ziyaretlerinin nasıl yapılacağı, seçmenle ilişkilerdeki davranış kulları ve tutulamayacak vaatlerde bulunulmamasına vurgu yapılacak. Ayrıca AK Parti genel merkezi tarafından 81 il için ayrı icraat kitapçıkları hazırlanacak. Hem sandık görevlileri hem de adaylar bu kitapçıklardan yola çıkarak seçim kampanyası yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...