Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın fiyatlarının artmasının beklendiği tarih

Altın fiyatlarının artmasının beklendiği tarih

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarının Fed toplantısından varlık alımlarına ilişkin kararın çıkmaması fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine sebebiyet verebilir.

İstanbul Altın Rafinerisi AŞ (İAR) Başkan Yardımcısı Gökhan Aksu, Altın fiyatlarının 17 - 18 Aralık tarihinde yapılacak olan Fed toplantısından varlık alımlarına ilişkin kararın çıkmaması fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine sebebiyet verebilir. Ancak bu durum kısa süreli olacaktır" dedi.Altın piyasalarındaki son durumu AA'ya değerlendiren Aksu, "Altın fiyatları 17 -18 Aralık tarihinde yapılacak olan Fed toplantısından çıkabilecek farklı sonuçlara göre dalgalı bir seyir izlemektedir" tespitinde bulundu. Altının ons fiyatının 1.220 ABD doları seviyesinden gelen tepki alımlarıyla 1.268 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra tekrar 1.250 dolar seviyelerine kadar gerilediğini vurgulayan Aksu, 1.220 dolar seviyelerinde gelen tepki alımlarının sebeplerini ise şöyle sıraladı:
"FED toplantısında varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin bir sonuç çıkıp çıkmayacağının belirsizliği, İtalya'da açıklanan ekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gelmesi akabinde avrodolar paritesinde yükseliş yaşanması ve Çin kaynaklı fiziksel talebin etkili olması."
Fed toplantı tarihi yaklaştıkça piyasaların daha temkinli olması beklense de altın fiyatlarında bir hareketliliğin göze çarptığına dikkati çeken Aksu, şunları kaydetti:
"Varlık alımlarına ilişkin kararın bu toplantıda çıkmaması fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine sebebiyet verebilir. Ancak bu durum kısa süreli olacaktır. ABD ekonomisine ilişkin gelen verilerin iyileşme yönünde daha somut sonuçlar ortaya koyması altın fiyatları üzerindeki baskıyı artıracaktır. ABD'nin istihdam, büyüme ve enflasyon tarafında hedeflerin beklentiler doğrultusunda ya da daha olumlu gelmesi varlık alımlarının azaltılması durumunu daha da güçlendirecek ve bu durum altın fiyatları üzerinde satış baskısını artıracaktır. Yatırımcıların temkinli olması gereken bir hafta bizleri bekliyor. ABD'den gelecek ekonomik veriler yakından takip edilmelidir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...