Başbakan Erdoğan Molla için devreye girdi

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan Molla için devreye girdi

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Erdoğan, Abdulkadir Molla'nın idam cezasına çarptırılması nedeniyle Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla'nın idam cezasına çarptırılmasıBaşbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bangladeş Başbakanı Hasina'yla yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Bangladeş'in istikrar ve iç barışına verdiği önemi vurguladığı bildirildi. Türkiye ve Bangladeş'in tarih boyunca hep dayanışma içinde olduklarını, iki ülke halklarının birbirlerini çok iyi anladıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan'ın, Bangladeş'in huzur ve birlik içinde geleceğe ilerlemesinden Türkiye olarak büyük memnuniyet duyduklarını vurguladığı belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın, Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla'nın idamının ülkede yeni yaralara ve yeni sorunlara yol açabileceğine dikkat çektiği kaydedildi. Türkiye'nin idam cezasını kaldırmış bir ülke olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan'ın, Bangladeş'in bugün yeni sorunlara değil istikrara ve gelişme çizgisini sürdürmeye ihtiyacı olduğuna işaret ederek, Bangladeş Başbakanı Hasina'dan Abdulkadir Molla hakkındaki idam cezasının infazına engel olunmasını istediği bildirildi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...