Galatasaray'dan korkutan istatistik, tarihe geçti

/ Kaynak: AA
Galatasaray'dan korkutan istatistik, tarihe geçti

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında, kalesinde 14 gol gören Galatasaray, 10'un üstünde gol yemesine rağmen tur atlayan tek takım oldu.

Şampiyonlar Ligi grup maçlarının son haftasında, konuk ettiği İtalya şampiyonu Juventus'u 1-0 yenerek, B Grubu'nu Real Madrid'in ardından ikinci sırada tamamlayan ve 2. tur biletini alan Galatasaray, 6 maçta kalesinde 14 gol gördü. UEFA'nın resmi internet sitesinden derlediği verilere göre, 2 galibiyet, bir beraberlik ve 3 yenilgiyle 7 puan toplayan sarı kırmızılı ekip, Anderlecht, Viktoria Plzen, CSKA Moskova, Marsiyla, Celtic ve Kopenhag ile 10'ndan fazla gol yiyen 7 takım arasına girdi. Galatasaray'ın dışında 10'un üstünde gol yiyen 6 takım da Şampiyonlar Ligi'nden elenirken, sarı kırmızılı ekip geçen sezona göre kalesinde fazladan 8 gol görmesine karşın adını üst üste 2. kez son 16 takım arasına yazdırdı. 2012-2013 sezonu Şampiyonlar Ligi grup aşamasında, H Grubu'nda Manchester United, Cluj ve Braga ile mücadele eden Galatasaray, bu sezon olduğu gibi grubu ikinci sırada bitirmişti. 6 maç sonunda 3 galibiyet, bir beraberlik ve 2 mağlubiyet elde eden sarı kırmızılılar, 7 gol atmış ve 6 gol yemişti.
Şampiyonlar Ligi gruplarında "en fazla gol yiyen" takımlar ve durumları şöyle:
TakımYediği gol sayısıDurumu
Anderlecht (Belçika)17Paris Saint Germain, Olympiacos ve Benfica ile mücadele ettiği C Grubu'nu son sırada bitirerek elendi
Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti)17Bayern Münih'in lider, Manchester City'nin ikinci bitirdiği D Grubu'nda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne gitti
CSKA Moskova (Rusya)17Bayern Münih'in lider, Manchester City'nin ikinci bitirdiği D Grubu'nda sonuncu olarak elendi
Marsilya (Fransa)14Borussia Dortmund, Arsenal ve Napoli'nin yer aldığı F Grubu'nun son sırada tamamlayarak elendi
Celtic (İskoçya)14Barcelona, Milan ve Ajax'ın bulunduğu H Grubu sonuncusu olarak elendi
Galatasaray (Türkiye)142. tura yükseldi
Kopenhag (Danimarka)13Galatasaray'ın da bulunduğu B Grubu'nu son sırada bitirerek elendi
- Umut Bulut, 48,3 dakikaya bir gol sığdırdı
Grup aşamasındaki 6 maç sonunda rakip fileleri 8 kez havalandıran Galatasaray'ın en golcü futbolcusu, 3 golle Umut Bulut oldu. 6 karşılaşmada toplam 145 dakika süre alan 30 yaşındaki Bulut, böylece 48,3 dakikada bir gol attı.
Bulut böylece "dakika/gol endeksi"ne göre, 2'şer golle kendisinden sonra en fazla gol atan oyuncular Didier Drogba ve Wesley Sneijder'den çok daha efektif bir performans sergiledi. Drogba, 246, Sneijder ise 180,5 dakikada bir gol atabildi.
Galatasaray'ın en fazla asist yapan oyuncusu ise 35 yaşındaki Fildişi Sahilli forveti Drogba oldu. Galatasaray'a 2. turu getiren Juventus maçında Sneijder'e attığı gol pası da dahil 3 asiste imza atan Drogba'yı, 2 asistle defansta görev yapan vatandaşı Emmanuel Eboue takip etti.
FutbolcuGol sayısı
1.Umut Bulut3
2.Didier Drogba2
Wesley Sneijder
3.Felipe Melo1
FutbolcuAsist sayısı
1.Didier Drogba3
2.Emmanuel Eboue2
3.Nordin Amrabat1
Dany Nounkeu


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...