Beşiktaş'ın transferde ilk hedefi Lescott

Beşiktaş'ın transferde ilk hedefi Lescott

SPOR Haberleri

Beşiktaş Lescott'u transfer ediyor. Devre arasında kadrosunu güçlendirmek isteyen Beşiktaş'ta ilk hedef Manchester City'nin defans oyuncusu Joleon Lescott.

Devre arası transfer döneminde kadrosuna en az üç futbolcu katmak isteyen Beşiktaş Yönetimi, öncelikli olarak savunma hattına takviye yapmayı planlıyor. Yeni sezonda futbol federasyonunun 18 kişilik maç kadrosunda sadece 5 yabancı oyuncuya izin verecek olması nedeniyle yerli bir stoper arayışında olan yönetim kurulu, kararını değiştirdi. Yönetim, teknik heyetin raporu doğrultusunda öncelikli olarak tecrübeli bir yabancı defans oyuncusu transfer etmek için girişimlere başladı. Siyah Beyazlı yöneticiler bir süredir temas halinde oldukları İngiliz defans oyuncusu Joleon Lescott transferi nde sona yaklaştı. 2009 yılından bu yana Manchester City forması giyen 31 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi bu sezonun bitiminde sona erecek. Beşiktaş yönetimi Lescott'u devre arası transfer döneminde bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmak istiyor. Manchester City ile yapılan görüşmelerin olumlu ilerlediği ve İngiliz futbolcunun Beşiktaş'ta oynamaya sıcak baktığı öğrenildi.
Manchester City formasını bu sezon 11 kez giyen Lescott ile İngiliz ekibinin yeni sözleşme imzalamayı düşünmüyor. Devre arasında Beşiktaş'a bedelsiz olarak transfer olabilceği kaydedilen Lescott için Siyan Beyazlı kulüp yaklaşık 2 milyon Euro yıllık ücret vermeyi planlıyor. Bu transferin gerçekleşmesi durumunda sezon başında kadroya dahil edilen Pedro Franco kiralık olarak başka bir takıma gönderilecek. Beşiktaş ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Julien Escude ile de yeni mukavele imzalanmayacak.
1999–2001 yılları arasında Wolverhampton Wanderers altyapısında futbola başlayan Lescott, ilk profesyonel sözleşmesini de bu kulüpte imzaladı. 2006 yılında Everton'a transfer olan İngiliz oyuncu, 2009-2010 sezonu başında yaklaşık 27 milyon Euro bonservis bedeli ile Manchester City kadrosuna dahil olmuştu. 31 yaşındaki futbolcu 26 kez İngiltere A Milli takımının formasını giydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...