Vladimir Putin, 'Süper güç olma niyetinde değiliz'

/ Kaynak: İHA
Vladimir Putin, 'Süper güç olma niyetinde değiliz'

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın süper güç olma veya herhangi birine nasıl yaşanacağını öğretme niyetinde olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin,Kremlin Sarayı'nda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında ABD'yi üstü kapalı bir şekilde eleştirdi. Putin, meclis üyeleri ve çeşitli yetkililerin dinlediği konuşmasında, "Ülkemizle her zaman gurur duyduk ancak küresel ve bölgesel egemenlik tutkusu olarak algılanan bir çeşit süper güç olmak niyetinde değiliz. Kimsenin menfaatlerine karışmıyor, himayemizi dayatmıyor veya kimseye nasıl yaşayacağını öğretmiyoruz" ifadelerinde bulundu.
Konuşmasında, Suriye'ye askeri müdahalenin engellenmesini sağlaması sebebiyle Rusya'nın izlediği dış politikayı öven Putin, "Suriye meselelerine yönelik yapılacak yabancı askeri müdahaleden ve ülkedeki çatışmaların bölgenin de ötesine taşmasından en azından şimdilik kaçındık. Rusya bu sürece önemli derecede katkıda bulundu. Öz güven ve ihtiyatla hareket ettik. Kendi çıkarlarımızı ve güvenliğimizi veya küresel istikrarı bir kere bile tehlikeye atmadık. Sanıyorum olgun ve sorumlu bir ulus tam olarak bu şekilde davranmalı" diye konuştu. Ukrayna'daki siyasi krize de değinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetin ve muhalefetin ülkedeki krize politik bir çözüm bulabilmelerini ümit ettiğini dile getirerek, "Ukrayna'daki bütün siyasi güçlerin Ukrayna halkının çıkarları adına bir anlaşmaya vararak mevcut bütün sorunları çözebilmelerini umuyorum" diye konuştu. Putin ayrıca, Ukrayna'nın da katılmasını umduğu Moskova liderliğindeki bir gümrükler birliğinin, bütün üyelerin eşit haklara sahip olmasını temel aldığını ve onlara ekonomik faydalar sağladığını ifade etti.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...