Hüseyin Avni Mutlu'dan 'tatil' açıklaması

Hüseyin Avni Mutlu'dan 'tatil' açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da devam eden kar yağışı hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, iki gündür devam eden kış koşullarında, alınan tedbirler çerçevesinde İstanbul'da herhangi bir olumsuzluğun, toplumu rahatsız edecek, kamu düzenini sıkıntıya sokacak herhangi bir tablonun söz konusu olmadığını söyledi. Vali Mutlu, okulların tatil olmasıyla ilgili beklentilere karşılık olarak da "Daha ağır koşullarda ilerleyen bir tablo önümüze çıkarsa, çocuklarımızın tatillerini seve seve veririz" ifadelerini kullandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Sosyal Medya" Konferansı'na katılan Mutlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mutlu, "İstanbul'da iki gündür süren kar yağışı herhangi bir olumsuzluğa neden oldu mu?" sorusu üzerine kar yağışlarının her halükarda toplum hayatına getirdiği olumsuzlukların olduğunu, bununla ilgili hem valiliğin hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı önlemlerin bulunduğunu hatırlattı. Mutlu, kış koşullarında mutlaka olumsuzlukların yaşanabileceğini, ancak 14 milyon kişinin yaşadığı, milyonlarca aracın trafikte olduğu bir şehrin kışa hazır olduğunun görüldüğünü kaydederek, mutlaka olumsuz etkilenenlerin de olabileceğini, dışarıda kalanlar için tedbirlerini aldıklarını aktardı. Evsiz vatandaşlar için belediyenin aldığı tedbirleri hatırlatan Mutlu, şehrin kışa hazır olduğunu, kar ve yağmura her daim ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade etti. Bir basın mensubunun, "Servislerin bazıları ara sokaklardan çıkamadı" sözü üzerine Vali Mutlu, servisçilerin bu konularda dikkatli olması gerektiğini, kendilerini uyardıklarını, İstanbul'un topoğrafik yapısı nedeniyle, dik ve dar sokaklarının bulunduğunu, sıkıntı yaşayan az sayıda servisi incelediklerinde bu araçlara zincir takılmadığını gördüklerini söyledi."MEVSİM ŞARTLARI NORMALLEŞECEK"
Vali Mutlu, "Meteorolojiden yeni bir uyarı var mı?" sorusuna karşılık, "Şu anda yeni bir uyarı yok. Hafta sonu itibariyle mevsim şartlarının normalleşeceğine yönelik... fakat tabii ki tedbirli olmaz lazım. Önümüzde uzun bir kış var. Karlı kışlı günleri bundan sonra da göreceğiz" diye konuştu. Kar yağışı dönemindeki trafik kazalarının sayısına da değinen Mutlu, şöyle devam etti: "İstanbul'da normalde günlük ortalama 130-140 maddi hasarlı trafik kazası olur. İki günlük kar yağışında günlük ortalamanın 250'ye yaklaştığını görüyoruz. Demek ki tedbirinizi almazsanız maddi hasarlı kazalar yaşıyorsunuz. Allah muhafaza ölümlü, yaralanmalı çok daha ağır kazalara sebebiyet verebilirsiniz. Kış süresince tedbirlerin yoğunlaştırılması şart. Böyle yapılırsa bütün kış rahat geçer."
"TATİL" BEKLENTİSİ İÇİN NE DEDİ?
Vali Mutlu, sosyal medya üzerinden öğrencilerin kendisine yönelik çağrılarının hatırlatılması üzerine, okulların tatil olmasını isteyen çok sayıda öğrencinin kendisine tweet attığını aktardı. Mutlu, "Elbette ki kış şartlarından onları korumak isteriz. Dolayısıyla onların okula rahat erişimleriyle ilgili almamız gereken tedbirleri aldık. Eğitim ve öğretim İstanbul'da büyük oranda hiç aksamaksızın yürüdü. 2 milyon 700 bin öğrencimiz, 3 bin 500'e yakın okulumuz var. Bu kadar geniş bir eğitim alanımızda problemsiz bir şekilde iki günümüzü geçirdik. Bundan sonra uzun bir kış var önümüzde. Daha ağır koşullarda ilerleyen bir tablo önümüze çıkarsa, çocuklarımızın tatillerini seve seve veririz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...