Lübnan'dan dünyaya insani yardım çağrısı

Lübnan'dan dünyaya insani yardım çağrısı

DÜNYA Haberleri

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Vail Ebu Faur, Suriye'de uluslararası koruma altında insani yardım koridorları açılması çağrısında bulundu.

Ebu Faur, başkent Beyrut'ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani yardımlardan sorumlu yardımcısı Valerie Amos ve BM Lübnan Temsilcisi Robert Watkins ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Lübnan hükümeti adına BM heyetine yardım götürmek üzere insani yardım koridorları açılması için çaba sarf edilmesi yönündeki talebimizi ilettik. Bu talebimiz, Lübnan'ın sığınmacı yükünü hafifletecek tek çözüm gibi görünüyor" ifadesini kullandı. Suriye'de kamplar kurulmasını ve ateşkes sağlanmasını talep eden Ebu Faur, uluslararası toplumun, kimyasal silahlar konusunda gösterdiği kararlılığı Esed rejimine destek veren İran ve Rusya aracılığıyla yardım ulaştırma konusunda da yineleyebileceğini belirterek, aksi takdirde sığınmacı krizinin daha da büyüyeceğini vurguladı. Lübnan'daki Suriyeli sığınmacıların durumuna da değinen Ebu Faur, Akdeniz'in doğu kıyılarında üç gündür etkili olan Alexa fırtınasının sığınmacıların durumunu çok kötü etkilediğini ve yapılan yardımların yetersiz olduğunu kaydetti. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) verilerine göre, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacıların yüzde 67'si kiraladıkları evlerde yahut yakınlarının yanında, yüzde 14'ü çadırlarda, yüzde 8'i garaj veya iş yerlerinde, yüzde 9'u yaptıkları derme çatma barakalarda, yüzde 2'si ise okul ya da camilerde yaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...