Dünya liderlerinin yanı başında bir şizofren

Dünya liderlerinin yanı başında bir şizofren

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mandela için dünya liderlerinin katılımıyla düzenlenen törende skandala yol açan Thamsanqa Jantjie isimli çevirmen, şizofren olduğu açıklandı.

Güney Afrika'nın lideri Nelson Mandela için Salı günü dünya liderlerinin katılımıyla düzenlenen törende anlamsız el kol hareketleri yaparak skandala yol açan Thamsanqa Jantjie isimli çevirmen, şizofreni hastası olduğunu açıkladı. Tören sırasında işitme engelliler için çeviri yaparken halüsinasyonlar görmeye başladığını itiraf eden Jantjie "Sanırım duyduğum heyecan sebebiyle tören sırasında nöbet geçirdim. Kendimi kontrol etmeye ve neler olup bittiğini kimseye göstermemeye çalıştım. Çok üzgünüm" dedi. Daha önce Devlet Başkanı Jacob Zuma için de işaret diline çeviri yaptığını söyleyen Jantjie, tören sırasında yaptığı çeviri için 85 dolar aldığını belirtti. Mandela'ya veda eden dünya liderlerinin konuşmalarını işitme engelliler için işaret diline çeviren Jantjie, anlamsız el-kol hareketlerinde bulunduğu için sahte çevirmenlikle suçlanmıştı. G. Afrika İşitme Engelliler Federasyonu da, tören sırasında yaşananları kabul edilemez olarak niteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...