Çıldır Gölü dondu

Çıldır Gölü dondu

YAŞAM Haberleri

Ardahan'da etkili olan soğuk hava nedeniyle Çıldır Gölü buz tuttu.

Ardahan'da etkili olan soğuk hava nedeniyle Çıldır Gölü buz tuttu. nbsp;Kış aylarında sürekli buz tutan Çıldır Gölü'nün yüzeyi önceki yıllara göre 10 gün daha erken dondu. nbsp;Göldeki balıkçılardan Atalay Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nün son günlerdeki soğuk havalardan dolayı donduğunu, buz kalınlığının yer yer 10 santimetreyi bulduğunu kaydetti. nbsp;Yaklaşık bir hafta sonra atlı kızakların da rahatlıkla gölün üzerine çıkabileceğini ifade eden Uzunkaya, "Artık gölümüz her zaman ki gibi dondu. Bugün ilk kazmayı bismillah diyerek vurduk. Bundan sonra kış turizmimiz için hayırlı olsun. Yaklaşık 3 aylık bir don bizim için son derece önemli. Çünkü bu buzun üzerinde sadece gezmek isteyenler var. Harika bir doğa olayı. İnşallah bu yıl bunu daha iyi bir şekilde değerlendirmiş olacağız" diye konuştu.
- Ekmeğimiz buzdan
Çıldır Gölü'nün donmasıyla buzdan ekmek kazandıklarını belirten Uzunkaya, şöyle devam etti:
"Atlı kızaklar buzun üzerinde, biz de buzun altında ekmeğimizi çıkaracağız. Bundan sonra yani buzlar çözülene kadar. Bu da üç ayı bulur. Bu süre zarfında ekmeğimizi buzdan kazanacağız. Buzu kırarak ekmek kazanacağız. Çünkü buzu kırarak balık çıkaracağız. Atlı kızaklarda buzun üzerinde gezinti yaparak para kazanacaklar."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...