Başbakan Erdoğan, 'AK Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım'

Başbakan Erdoğan, 'AK Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İzmir'de konuşan Başbakan Erdoğan 12 belediye başkan adayını daha açıklıyor. Erdoğan AK Parti İzmir adayının Bakanı Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

Başbakan Erdoğan 'ın katılımıyla Karşıyaka Arena Spor Salonu'nda "Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Buluşması"nın gerçekleştiriliyor. Erdoğan İzmir'de, İzmir Büyükşehir, Aydın, Manisa, Uşak, Denizli il belediye başkan adayları nı açıklıyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar: İzmir CHP'den çok çekti. İşte şimdi gelirken yolda onu gördüm. Yerel yönetim anlayışında CHP'nin beceriksizliğini gördüm. Bütün bu gerçekler ortadayken İzmir inanıyorum ki CHP demeyecektir. Nasıl kentleri değiştiriyorsak, İzmir'de gerçek vizyonuna kavuşacak. 30 Mart çok önemli. Öyle koşacağız ki 30 Mart Türkiye'nin 7 bölgesine müjdeler dağıttığı bir gün olacak. 30 Mart Türkiye'de yeni bir dönemin milat olduğu gün olacak. İzmir yeniden 'yeter' diyor. Biz buna bir şey daha ilave ediyoruz. Yeter söz de karar da milletindir. İzmir marka olmayı hak eden bir vizyon şehridir. İzmir fetret dönemini artık geride bırakıyor. İzmir Barselona'nın, Marislşya'nın, Roma'nın gerisinde kalmayı hak etmeyen bir şehirdir. Dünyada şehir etrafına surlar inşa etmiş o dönemleri artık biz geride bıraktık. İçine kapanan şehirler dönemi artık geride kaldı.
Şu anda doğrusu ben İzmir'de içine kapanmış bir yapı görüyorum. İzmir buna layık değil. Yapılaşmada o beklenen sıçramayı yapamamış bir şehir var. Biz şunu cevabını vermeliyiz; İnsanca yaşayabileceğimiz şehirler özlemiyle AK Parti diyoruz.
İzmirle birlikte 12 şehir bugün belediye başkan adaylarıyla burada. Hep birlikte Ege'yi dönüp değiştirecek modern bir bölge haline getireceğiz.
İzmir'in tarihini şekillendirecek olan sadece İzmirliler, sizsiniz. Siyaesetin görevi hizmet etmektir. Efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya karar verecek.
Türkiye'nin ilk fuarı İzmir'de kurulduğu halde neden 3 bin kişilik bir kongre merkezi yok.
Türkiye'de hiçbir vilayetin yaşam tarzına karışmadık, İzmir'de de karışmayız, karışılmasına da müsade etmeyiz. Yaşam tarzına karışmak tek parti siyasetidir. Biz özgürlüklerden yanayız. Biz özgürlükleri savunduk hep, biz 76 milyona 'Tek millet' diyerek sarıldık. Onun için yüzde 50'ye ulaştık. Biz herkesin partisiyiz. Biz tek millet demenin yanında tek bayrak dedik. Bayrağımzın yanına kimse ikinci bir bayrak dayatamaz. Rengi şehidimizin kanıdır, hilali bağımsızlığımızın işaretidir, yıldızı şehidimizin sembolüdür. Böyle güzel bir şey olabilir mi?
Biz belli bir bölgenin değil 780 bin kilometrekarenin partisiyiz. Hizmetimizin gitmediği yer yoktur bu ülkede.
Şu anda Hakkari'de havaalanı yapıyoruz, ama bölücü terör örgütü engelliyor, onların engellemesine rağmen biz Yüksekova'da da havalimanını bitireceğiz. Çünkü benim Kürt kardeşimin de insanca yaşama hakkı var. Niçin 24 saat karayollarında çile çeksin. Kalkıyorlar bize 'Kürtlere ikinci sınıf vatandaş muamelesi' diyor. Hayır, bu ülkede herkes bizim için 1. sınıf vatandaş.
Biz İzmir'in büyük Türkiye vizyonundan daha fazla uzak kalmasını istemiyoruz. İzmir'in daha fazla içine kapanmasını istemiyoruz. 11 yılda İzmir'e 21 milyarlık yani 21 katrilyonluk yatırım ve destek sağladık. Bunun içinde personel giderleri yok.
2011 seçimlerinde İzmir için 35 büyük proje duyurduk. Egeray, Aliağa Cuma Ovası projesini 2011'de açtık. İzmir otoyol projemiz devam ediyor. İzmit körfezi üzerinde dünyanın en uzun köprülerinden biri hızla yükseliyor. Konak tünelinin temelini attık. 2014'te tamamlıyoruz. Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinin ilk adımı atıldı. Polatlı Afyonkarahisar projesine başlandı. İzmir içinde banliyö projesine başlandı. Türkiye'nin en büyük limanı olacak Çandarlı limanının yapımı devam ediyor. Bunun gibi 35 proje devam ediyor. İşte bütün bunların gerçekleşmesi için yerel yönetimle merkezi yönetimin dayanışması için Binali Yıldırım dedik ve yola böyle çıktık.
Bangladeş tarihin affetmeyeceği tarihi bir yanlış yaptı. Dünyada bu tür yargılamaların, duygusal yargılamaların artık bitmesi gerektiğini, adeletin tecelli etmesini herkesin beklediğini özellikle vurgulamak istiyorum. Bangladeş halkına sabır temenni ediyorum ve siyasi mücadeleyi de Bangladeş halkının bırakmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü çekilmek meydanı mevcut güçlere bırakmak anlamına gelir ve demkoraksi mücadelesinden yılmamak gerekir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...